26 d'abril de 2024

Ramon Julian vol la medalla d'or als World Games

Ramon Julian vol revalidar el títol aconseguit la passada edició l'any 2013

El Ter 20 de juliol de 2017 a les 12:46
Ramon Julian. Foto: Shinta Ozawa

Ramon Julian serà l’únic representant espanyol els World Games d’escalada que tenen lloc, a Wroclaw (Polònia) des d'aquest dijous 20 de juliol fins al 30 d’aquest mateix mes. El manlleuenc vol tornar a revalidar el títol que va aconseguir l’any 2013, ja que aquesta competició, considerada la més important del món, es celebra cada quatre anys.


El manlleuenc arriba als World Games com a un dels favorits a la victòria. Amb aquesta seran quatre les edicions, que el manlleuenc prendrà part en aquesta competició on sempre ha obtingut un bon resultat. Sobretot en la darrera edició, on Julian va aconseguir la medalla d’or en la categoria de dificultat.


Per a Julian, aquests World Games han estat en tot moment l’objecitu d’aquesta temporada. El manlleuenc s’ha entrenat a fons per aquesta prova on espera poder tornar a revalidar el títol. Però Julian té un handicap afegit que no juga al seu favor. L’escalador ha vist com ha evolucionat la disciplina en els últims anys, on els boulders llençats han tingut un pes especial. Degut a l’estatura del manlleuenc aquests tipus d’equipaments ha fet adoptar una nova forma d’escalada que també l’ha obligat a prendre més riscos a cada prova. De fet els resultats així ho demostren ja que en les proves internacionals el de Manlleu ha tingut moltes dificultats per lluitar per la victòria.


En vers aquesta dificultat, el manlleuenc s’ha centrat en millorar i adaptar la seva escalada per tal de tornar-se a mostrar competitiu. De fet, l’escalador, ha afirmat que enguany és l’any que es troba amb més bona forma dels últims anys i ho ha demostrat aconseguint la victòria en totes les competicions nacionals que ha disputat. Un aval, sumat a que és el vigent campió, Julian arriba més motivat que mai a aquests World Games que segons també ha comentat podrien ser els últims per l’escalador. Ja que ha barallat en aquest últims anys que aviat podria penjar els peus de gat. Un fet que l’escalador també l’agafa com a motivació per revalidar el títol o si més aconseguir una medalla.


Tot i que els World Games es disputen durant tota la setmana, el torn del manlleuenc serà aquest diumenge 23 de juliol, on Julian disputarà la prova en categoria masculina de dificultat.

Etiquetes:
Esports