25 d'abril de 2024

Manlleu registra 19 casos de maltractament en persones grans

Des del març del 2016 es va arribar al compromís de recollir els casos en una memòria per ajudar a la prevenció

Arola Cumeras 20 de juliol de 2017 a les 17:51
Una imatge d'arxiu d'un advocat atenent una persona gran en el marc d'un programa de prevenció

Al llarg de 2016 a Manlleu s’han detectat 19 casos de persones grans que pateixen maltractaments. El tipus de maltractament que més es dóna és el de caire econòmic. L’àrea de Promoció Social i Personal és qui més casos detecta, i també des dels cossos de seguretat.


La regidora responsable de Promoció Social i Personal, Dolors Collell, va comentar al ple de dimarts que aquesta informació ajuda a fer visible un problema que a vegades queda tancat dins la llar. Aquesta detecció ha d’ajudar a definir campanyes de prevenció i d’intervenció coordinada.


Tot plegat sorgeix del Protocol d’Actuació Municipal per l’Abordatge dels Maltractaments a la Gent Gran de Manlleu, signat el març del 2016. Per la seva banda, la regidora de Gent Gran, Carme Trillas, va ampliar la informació per explicar més dades sobre els casos, com per exemple que el 73% de les persones afectades són dones, i el 27% restant, homes.


La memòria 2016 sobre maltractaments a gent gran a Manlleu conté dades específiques de Manlleu i els percentatges totals de les dades recollides per la Diputació de Barcelona de 18 ens locals amb un total de 235 casos . La Diputació de Barcelona promou un treball en xarxa amb diferents municipis per tal d’anar teixint un observatori a Catalunya sobre la realitat dels maltractaments a gent gran.


A Manlleu, entre les actuacions hi havia “el compromís de fer un recull anual de les dades”. Els casos es poden consultar a: http://transparencia.manlleu.cat/accio-de-govern/plans-i-estrategies/protocol-d-actuacio-abordatge-maltractament-a-la-gent-gran-2016.htm

Etiquetes:
Societat