24 d'abril de 2024

El ple desestima una moció del PDeCAT sobre accessos i senyalització dels polígons

Se'n va descartar la urgència i no es va arribar a debatre al ple, malgrat que el portaveu sí que la va resumir

elter.net 20 de juliol de 2017 a les 18:13
Un senyal de trànsit per accedir a Manlleu per la C-17

PDeCAT va presentar al ple, per urgència, una Moció per a la millora dels accessos i la modificació de la senyalització de les carreteres C-17, C-37 i C-25. Una de les peticions és que s’indiqués la zona industrial per l'entrada de la Miranda, que enllaça amb Torelló.


El portaveu de PDeCAT va justificar-ne la urgència perquè “l’alcalde va fer arribar la setmana passada, a través de l’OPE, un correu on demanava col·laboració per treure el trànsit pesat del passeig de Sant Joan”. Nieto va dir que “ens sobta que en comptes de buscar solucions, es demani a la ciutadania”. Va parlar d’“ineficàcia” de l’equip de govern, que al seu entendre “hauria d’instar les diputacions o la Generalitat” perquè “es fes una feina adequada”.


Al final, la moció no va prosperar i no es va debatre al ple, amb vots en contra de la seva entrada per urgència de l’equip de govern (ERC, PSC, MES i regidora N/A). L’oposició hi va votar a favor (CUP, PDeCAT i iCV). L’alcalde, Àlex Garrido, va argumentar que “la moció ha entrat de forma improvisada” i “els punts que diu, l’equip de govern ja els ha demanat”.  


Nieto, en declaracions posteriors, va afirmar que “el més normal hagués estat reivindicar uns accessos adequats per trànsit pesat i la modificació de la senyalització “. Considera que cal tenir en compte també “el tall del pont que hi ha previst per l'octubre /novembre”. Afirma que “l’equip de govern troba més fàcil derivar els problemes als ciutadans en comptes d'agafar la responsabilitat”. El ple d’aquest mes de juliol sí que va aprovar per unanimitat una moció per lluitar contra la violència de gènere presentada per ICV.


Llum verda al Consell de la Infància de Manlleu


Durant la sessió també va tirar endavant amb tots els vots la creació del Consell municipal infantil de Manlleu, així com el reglament que el regula. El consistori ja ha posat en marxa aquest projecte de participació infantil amb la finalitat d’implicar els nens i nenes en el debat sobre la vida a la ciutat fent-los actors protagonistes dels assumptes públics. El nom oficial és Consell de la Infància de Manlleu, i està previst que s’iniciï durant el curs 2017-2018.


També es van fixar les festes locals de Manlleu per al 2018, que seran dijous 29 de març, Dijous Sant, i dilluns 21 de maig, Pasqua Granada.

Etiquetes:
Política Municipal