26 d'abril de 2024

El carrer del Serpent redistribuirà l'aparcament i incorporarà mesures reductores de velocitat

La Diputació de Barcelona farà aviat un arranjament a la carretera de la Gleva

elter.net 21 de juliol de 2017 a les 16:06
Una imatge de les plaques del carrer, en el moment del canvi de nom

L’Ajuntament de Manlleu vol fer actuacions al carrer del Serpent per modificar-ne el sistema d’aparcament. El regidor d'Urbansime Enric Vilaregut explica que s’han mantingut reunions amb els veïns  per tal de “modificar el traçat” de l’antic carrer Vázquez de Mella, i fer que “s’hi pugui aparcar a només una banda”.


Vilaregut diu que s’està buscant la millor solució per complir dos objectius. El primer seria que només s’aparqui a una banda, i el segon que això no provoqui un augment de velocitat dels vehicles. Es posarà un coixí berlinès a mig carrer i es preveu que els cotxes aparcaran a bandes diferents segons el tram. El carrer quedarà “d’una manera poc ortodoxa, per qui vulgui veure-ho sobre un plànol”. Vilaregut va fer broma sobre el fet que “en podrem dir carrer del Serpent amb tots els honors, perquè realment això és el que faran els cotxes que hi passin”.


El regidor va informar també que la Diputació de Barcelona farà aviat un arranjament a la carretera de la Gleva per “suportar amb més tranquil·litat un eixamplament en previsió de l’augment de trànsit pesat” que suposarà el tancament del pont Can Molas. Es farà “durant el juliol i l’agost”. Es “reforçarà el paviment” sense alterar “cap arbre”.


Aquesta setmana s’ha fet també el reasfaltat del carrer Rusiñol per part de Diputació de Barcelona. El regidor lamenta haver avisat amb poca  antelació als veïns d’aquestes obres, però explica que “les obres són realitzades directament per la Diputació i des de l’ajuntament es van conèixer els dies concrets d’obres tres dies abans d’iniciar-les”. És per això que “no hi va haver temps” de comunicar-ho als veïns de la població.


Davant de preguntes formulades pel regidor de PDeCAT Ramon Soldevila, Vilaregut va explicar com a titular d'Esports que a la piscina municipal darrerament s’hi han produït “alguns conflictes de caire humà”. Es van posar “agents cívics per intentar mediar”. L’ajuntament “ha aplicat el reglament de la piscina, algunes persones que han creat conflicte han estat expulsades i a d’altres se les ha de contestar degudament”.


La CUP demana que es desestimi la requalificació del Poquí


A l’apartat de precs i preguntes del ple de juliol, la CUP va reclamar que “es retiri definitivament el projecte de requalificació dels terrenys” del Poquí. Afirmen que “la comissaria tot just ocuparia un 10% del terreny, i la major part aniria destinada a la iniciativa privada del Mercadona”. Els cupaires entenen que “l’avanç del POUM està tot just aprovat, però ja incentivem tota la ronda nord” i “ens estem saltant el procés de participació, que deia que s’ha de protegir el sòl agrícola”.


Miquel Sánchez, d’ICV va demanar que l’edifici de Serveis Social tingui un aparcament i una porta més accessibles. Va demanar transport públic que enllaci l’estació del tren amb els barris de Manlleu.