24 d'abril de 2024

'Mountain Cry' guanya el Premi del Jurat del Festival Nits 2017

Una edició més, les Nits a la Bassa van ser multitudinàries

El Ter 24 de juliol de 2017 a les 17:03
El Festival Nits de Cinema Oriental de Vic va reunir més de 10.000 espectadors

El Festival Nits de cinema oriental de Vic va tancar diumenge la seva catorzena edició amb un total de 10.000 espectadors entre els assistents a les diverses projeccions i activitats que s’organitzaven des del festival. El jurat internacional del festival va premiar el film 'Mountain Cry' i va fer una menció especial per a 'The Posterist'. 

Una edició més, les Nits a la Bassa van ser multitudinàries i la Bassa dels Hermanos es va omplir d’exhibicions d’arts escèniques, arts marcials, projeccions i sopars temàtics inspirats en la Xina, el Japó, l’Índia, Corea del Sud i Hong Kong, amb prop de 1.000 persones cada nit.

El Jurat internacional del Festival Nits de cinema oriental, format per Quim Casas, Pemba Chhoti Sherpa i Andrew Leavold, va premiar 'Mountain Cry' per la seva profunda història de supervivència i redempció, per l’expressivitat de les imatges i per com mostra el viatge extraordinari dels personatges. També en va destacar el context que reflecteix i l’excepcional interpretació de la seva actriz protagonista, Lang Yueting.

El documental 'The Posterist', dirigit per Hui See-Wai i protagonitzat pel dibuixant Yuen Tai-Yung, va rebre la Menció Especial del Jurat per la passió i l’amor demostrat cap al personatge que retrata i perquè ha representat la comunió, en una sala de cinema de Vic, entre els espectadors i el cinema popular de Hong Kong. 

El Premi del Jurat al film 'Mountain Cry', protagonitzat per una dona i la seva lluita amb l’entorn i els prejudicis, culmina una edició dedicada a les dones coratjoses. Durant la jornada del dissabte 22 de juliol es va presentar el llibre 'KUNG FU GIRLS', dedicat a les actrius del cinema d’acció de Hong Kong i la Xina, en un acte organitzat conjuntament amb la Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les. En aquest aspecto, també és destacable l’èxit de públic a les sessions de la Biblioteca Joan Triadú, especialment a les projeccions dels documentals de fort contingut feminista 'Mira' i 'Gulabi Gang'.

El Festival Nits es consolida en la seva 14a edició com a esdeveniment que aconsegueix unir una programació de cinema especialitzat amb projecció internacional i el treball de territori i d’integració cultural.

Etiquetes:
Cultura