25 d'abril de 2024

'Art i Ciència', la confluència entre aquests dos mons, a través de les obres d'Icardi

L'exposició d'Icardi s'inaugurarà el divendres dia 4 d'agost, a les 8 del vespre, a la sala d'exposicions de Can Puget

El Ter 27 de juliol de 2017 a les 16:19
Fragment d'una obra d'Icardi

"Art i ciència" s'exposarà del 4 al 27 d'agost a la sala d'exposicions de Can Puget. El visitant podrà contemplar diverses obres de mitjà i gran format que li proposen endinsar-se en la confluència entre els mons de l'art i de la ciència. Icardi és el nom amb el qual els artistes osonencs Imma Vall i Josep Vall, llicenciats en Belles Arts i Matemàtiques respectivament, signen les seves obres conjuntes.


Els dos artistes osonencs creen les seves obres a partir de conceptes matemàtics: equacions diferencials, grups i simetries, teoria de nombres, teoria de cossos... Aquests conceptes són la base sobre la qual desenvolupen la seva creativitat. De vegades una estructura matemàtica determina la construcció de l'obra, però també pot ser només un punt de partida per a una interpretació artística. El resultat són unes obres a mig camí entre l'abstracte i el concret, entre l'ordre i el caos.


En aquesta exposició mostren obres diverses, tant pel que fa al format com a la tècnica. Algunes neixen directament de conceptes i idees matemàtiques, d'altres estan relacionades amb la història d'aquesta ciència i d'altres exploren les connexions entre les matemàtiques i altres àmbits com ara la biologia, la informàtica, la  intel·ligència artificial, la música, la poesia... L'exposició la conformen obres de diverses èpoques, entre les quals destaquen algunes de les darreres creacions, que encara no han estat mai exposades.


Des del 2012, Icardi ha fet diverses exposicions a la comarca. També ha col·laborat amb el Museu de Matemàtiques de Catalunya en una exposició a Vic el 2014 i en una col·lectiva a la seu d'aquest museu a Cornellà l'any 2016.


L'exposició d'Icardi s'inaugurarà el divendres dia 4 d'agost, a les 8 del vespre, i es podrà visitar a la sala d'exposicions de Can Puget (Baixada de la Fidela 1-3) a Manlleu, del 5 al 27 d'agost de dijous a diumenge, de 6 a 8 del vespre. Els dies 14, 15 i 16 d'agost, Festa Major, també estarà oberta de 6 a 8 del vespre.

Etiquetes:
Cultura