23 d'abril de 2024

Fes-te Jove i La Xinxa elaboren un protocol contra les agressions sexistes

Durant les nits de Fes-te Jove hi haurà punts liles on demanar informació i denunciar agressions

El Ter 1 d'agost de 2017 a les 12:56
Cartell del protocol

La comissió organitzadora de Fes-te Jove i La Xinxa, grup feminista de Manlleu, han elaborat per segon any consecutiu un protocol contra les agressions sexistes durant les festes de Manlleu. El tret més destacat d'aquesta edició és, com a novetat, la ubicació de punts liles en diversos actes de les festes per denunciar agressions masclistes i demanar informació al respecte. Els punts liles són espais d'atenció i informació sobre el protocol a seguir si es reben agressions d'aquest tipus, es trobaran especialment en els actes nocturns i estaran ubicats a la barra-mòbil durant les rues i a la barra del pavelló municipal.


En les festes de nit és quan es poden donar més actituds intolerables i, per aquesta raó, s'ha creat el punt lila per donar-hi resposta. Tocaments de cul no desitjats, insults o mirades inadequades són exemples d'actituds que molesten i s'ha de visibilitzar que l'alcohol no és excusa i que quan l'altra persona se sent agredida pot denunciar-ho per donar-hi resposta.


En aquest protocol hi han col·laborat també l'AJuntament, els cossos de Policia Local, els Mossos d'Esquadra, el SIAD i el CAP per poder actuar de manera molt més transversal i recollir més informació per a la prevenció i conscienciació de cara a noves edicions.

Etiquetes:
Societat