25 d'abril de 2024

Els 296 de Manlleu tornaran a desafiar la pluja amb la 7a cursa vertical

La nit hawaiana inclourà còctels i pinxos a la brasa

elter.net 8 d'agost de 2017 a les 13:36
El podi femení del 2016, que ja va estar marcat pels ruixats

L’activitat més destacada de la Fes-te Jove d'aquest dimarts és aquesta tarda a partir de les 6, en forma de Cursa Vertical al campanar de Manlleu. La prova, també coneguda com Els 296 de Manlleu, ja s’han guanyat una anomenada i els organitzadors han pogut formalitzar fins ara una trentena d’inscripcions, que calculen que es doblaran amb els inscrits de darrera hora.


Albert Güell, integrant dels organitzadors, el grup dels Apòstols de Bacus, ha explicat en què consisteix i ha dit que "no ens espanta la pluja", ja que "cada any ha fet ruixats". La idea de la cursa va sorgir arrel de "les ganes" que tenien els Apòstols de Bacus de crear un desnivell a Manlleu, que van fer aprofitant també el pàrquing subterrani de la plaça. Segons Güell, a prop es fan més curses similars, com “la de Sant Boi de Lluçanès, posterior a la nostra”, també centrades en el campanar.


Güell considera que un dels al·licients és l’escenari de la prova. Explica que a la gent “li fa gràcia poder pujar al campanar, quan tu ets a dalt tens una gran perspectiva de Manlleu”. És una cursa “molt explosiva, on val la pena haver escalfat una mica abans, perquè surts i de seguida t’enfiles”.


Com a “filosofia d’equip, no correm per guanyar les curses, no promovem la competitivitat; ho fem perquè ens agrada”. Es donen obsequis als tres primers tant en femení com en masculí, però també als participants que vinguin disfressats i que “facin més patxoca”. Ha posat èmfasi en el fet que sigui una cursa gratuïta.


Segons Güell, els participants encara tindran “energia” per poder anar a la resta d’actes de Fes-te Jove “encara que quan acabes et vols morir, però després un cop has begut aigua i el tall de síndria, ja et recuperes”. 


La resta d'actes de la Fes-te Jove d'aquest dimarts


La Fes-te Jove de Manlleu segueix en peu i aquesta tarda tenen preparats altres esdeveniments. A les 9 del vespre es celebrarà la nit hawaiana a l’embarcador. És una festa tropico-hawaiana i l’organització proposa anar-hi disfressats de hawaians i hawaianes, i com a obsequi pels que ho complexin, els oferirà un xarrup. Per sopar, hi haurà pinxos a  la brasa amb opció vegana, còctels, música tropicals i moltes sorpreses més.


Més tard, al vespre hi haurà el 5è torneig de “birrapong” a 2/4 d’11 a la zona de l’embarcador. Cal tenir en compte també, que les inscripcions es faran just abans de començar el torneig ja que les places son limitades. I tot seguit, es seguirà amb la nit hawaiana al mateix lloc, una festa que s’allargarà fins a la matinada.

Etiquetes:
Cultura