27 d'abril de 2024

La Festa del Serpent rubrica una de les edicions més multitudinàries

Per tal de fer participar el públic, es van lliurar més de 3000 globus blancs per confondre la bèstia

elter.net 16 d'agost de 2017 a les 14:01
Una imatge del Serpent. Foto: Xevi Vilaregut

El Serpent de Manlleu va tornar a ser vençut pels vailets, que dilluns a la nit li van pispar el diamant a la Devesa. Va ser una de les edicions més multitudinàries, amb el públic entregat en indrets com l’embarcador, el carrer Cavalleria, a Dalt Vila o a la plaça Fra Bernadí.


El nou president de l’entitat que organitza el Serpent amb el suport de l’Ajuntament, Arnau Roca, ha explicat que estan “molt contents de la resposta a la caminada, d’un primer dinar amb més de 60 persones i també uns tallers de la tarda amb bon ritme”. L’ajustament d’horaris “per fer-ho més familiar, pensem que ha estat un èxit”.


De cara al vespre, “el museu, la devesa i la plaça estaven a rebentar i n’estem encantats de la vida”. Estan molt satisfets de la tasca de Jordi Pla com a narrador perquè “ha fet participar al públic” i la idea del referèndum i dels globus “va fer molta gràcia i va implicar tota la gent a l'espectacle”. Roca ha explicat més a fons aquesta idea que es va plasmar a la façana de Can Puget mitjançant els diversos capgrossos.


A la zona de les tres creus, a la part de l’actuació més forta dels diables, una part de la traca es va despenjar però “no va passar res, ja intentem que sigui el màxim de controlat, però no deixa de ser pirotècnia”.


A la plaça Fra Bernadí, amb el Serpent ja enfurismadíssim, “tot va anar súper quadrat” i es van acabar repartint els més de 3000 globus blancs previstos, que van ajudar a confondre el Serpent i a despistar-lo perquè no pogués veure el diamant, entremig de tants objectes del mateix color. La bèstia es va acabar enroscant al morter i de nou el poble de Manlleu va vèncer i va poder conservar la pedra preciosa.


El salt del Diamant, més tard al carrer Enric Delaris, també es va produir “sense cap incident”. L’organització ja està pensant les novetats per introduir de cara a l’any vinent, quan ja serà la tretzena edició de l’emblemàtica festa, cada vegada més coneguda pel públic local i el de fora.

Etiquetes:
Cultura