24 d'abril de 2024

Ni rastre d'explosius a la furgoneta trobada a Vic i vinculada a l'atemptat de Barcelona

La furgoneta es trobava aparcada al mateix lloc des del dia anterior

ACN 18 d'agost de 2017 a les 10:49
Pla curt durant la inspecció de la furgoneta

Una unitat dels TEDAX ha inspeccionat aquest dijous a la nit la furgoneta que la policia ha trobat aquesta tarda prop del restaurant Burger King de Vic, al polígon de la carretera que uneix la capital d’Osona amb Manlleu, i que està relacionada amb l’atropellament massiu a Barcelona.

El grup d’agents especialistes en explosius, després de gairebé una hora i mitja treballant amb el vehicle, no ha trobat cap explosiu al seu interior. Els TEDAX han fet les comprovacions amb l’ajuda d’un robot teledirigit. Un cop descartat el perill, cap a les dues de la matinada, els Mossos d’Esquadra han tornat a obrir la carretera al trànsit i han deixat sense efecte el perímetre de seguretat d’uns 200 metres al voltant del vehicle. Segons han assegurat fonts policials, en les properes hores una grua traslladarà la furgoneta a la comissaria dels mossos de Vic per prosseguir amb les investigacions a l’interior del vehicle.

Carrers tallats, comerços tancats i una forta presència policial. Aquesta és la radiografia que presentava aquest dijous al vespre el tram inicial de la carretera que uneix la capital osonenca amb Manlleu. El motiu ha estat la furgoneta que s’ha trobat al costat d’un restaurant de menjar ràpid relacionada amb l’atemptat que s’ha viscut aquest dijous al voltant de les cinc de la tarda a Barcelona.

Diverses unitats dels Mossos d’Esquadra i una furgoneta dels antiavalots han aparegut minuts després de les set de la tarda davant el restaurant Burger King i han procedit a acordonar la zona i establir un perímetre de seguretat d’uns 200 metres. Els mossos també han obligat els clients a abandonar els comerços de la zona.

Segons ha pogut saber l’ACN, les càmeres de l’hamburgueseria haurien permès conèixer als investigadors que la furgoneta es trobava aparcada al mateix lloc des del dia anterior. 

Després que la intervenció dels TEDAX hagi descartat la presència d’explosius, els mossos han obert els carrers al trànsit. Durant la matinada, una grua traslladarà la furgoneta a la comissaria de Vic perquè els agents de la científica puguin analitzar-la més a fons i comprovar si les eventuals noves troballes obren noves línies d’investigació que puguin confirmar o desmentir una de les primeres hipòtesis que apunta al fet que el vehicle hauria estat llogat pels terroristes per fugir del lloc dels fets.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha lamentat els fets i ha explicat que pocs instants després de l’atemptat han començat a circular rumors falsos a Vic, però ho ha atribuït a una situació “d’alarma social i preocupació que es viu després d’un atemptat tan greu”. 

L’Ajuntament de la ciutat ha convocat els ciutadans a un minut de silenci que tindrà lloc aquest divendres a les 12 del migdia a la Plaça Major de Vic, davant el consistori.

Etiquetes:
Societat