25 d'abril de 2024

Minut de silenci i rebuig de la violència per part de la Comunitat Musulmana de Manlleu

L'imam de Manlleu demana que 'la gent no es confongui i no ens posi a tots als mateix sac'

elter.net 21 d'agost de 2017 a les 13:56
Una imatge de la concentració davant la mesquita

Més de 400 persones s’han aplegat davant de la renovada mesquita de Manlleu aquest dilluns per tal de demostrar el seu suport a les víctimes. Els assistents han fet un minut de silenci a les 12 i han llegit un manifest. Molts dels integrants de la Comunitat Musulmana de Manlleu portaven pancartes com ara ‘L’islam no és terrorisme’ o bé ‘No en nom nostre’ i ‘Sí a la convivència i la solidaritat’.


El minut de silenci ha acabat amb un aplaudiment. Entre els presents, persones de diverses procedències i representació d’entitats, regidors i l’alcalde de la població. També hi havia representants de la Comunitat Musulmana de Torelló.


L’imam de Manlleu, Abdelhafid El Ayachi, ha explicat a elter.net que “nosaltres sobretot volem fer saber que som musulmans però no som terroristes i tothom ho ha de saber; aquella gent no són musulmans, no sabem què són, però volem estar units amb tots els catalans i els espanyols”. També ha dit, en referència als terroristes, que “aquesta gent no té res a veure amb el missatge real que transmet la nostra religió, que és la pau, amor i esperança”. Ha demanat que “la gent que no és musulmana no ens posi al mateix sac, que sàpiga diferenciar i no es confongui”. De moment, “a Manlleu estem bé, tothom està bé amb nosaltres i pràcticament no hi ha racisme”.


El batlle, Àlex Garrido, ha considerat que la concentració era important i ha dit que “la setmana passada ja es va acordar que es faria; hi trobem a faltar les dones, això sí, no n’hi hi cap i a elles les afecta”. Les dones musulmanes tenien una presència minoritària i les presents han quedat en un segon pla durant l’acte, sense aguantar les pancartes principals. Garrido ha dit que “l’afluència és massiva i hi ha presència de l’imam i les autoritats de referència”. Ha estat crític de nou amb el paper d’alguns mitjans que aquests dies han publicat informacions sense contrastar que involucraven Manlleu en l’operatiu policial, cosa que ha desmentit.


L’alcalde ha reflexionat sobre el fet que “de vegades diuen dels polítics, però aquests dies el periodisme m’ha sorprès de manera no gaire grata”. S’ha agafat “una deriva sensacionalista que m’ha sorprès i Manlleu sortosament no hi ha tingut res a veure; dissabte a una persona li va semblar veure el presumpte fugat aquí, però van venir els Mossos i no era una informació correcta”. El batlle ha confirmat que “van trobar l'home" que algú havia cregut que podia ser el sospitós "i van comprovar que no era ell”. També “em sobta que no hagin negat informacions com la de dijous, en què deien que es va detenir una persona a Manlleu i no era veritat”. Aquí “fa molt de temps que es treballa amb diàleg freqüent, dins del Pla de Gestió de la Diversitat” i “aquestes línies de relació i contacte són una aposta molt clara per la cohesió, amb feina de formigueta que està donant els seus fruits i no hem d’abaixar la guàrdia; el diàleg és important”.


S’ha llegit un manifest explicant com des de fa uns anys “estem patint i presenciant actes terroristes i criminals fets en nom de l’islam en diferents continents; els més recents la setmana passada al nostre país”. Els “musulmans de Manlleu i Jameiat Essalam volem dir que ens dol la mort i el patiment de les víctimes” i “ens solidaritzem amb el dolor dels familiars i amics”. Des del manifest s’afirma que “per més que aquestes persones s’anomenen musulmanes volem deixar molt clar que el seu comportament criminal posa de manifest que estan fora de l’islam” i “no els podem reconèixer com a germans en la fe”. Tenen com a “compromís” “impedir que destrueixin els valors que ens humanitzen a tots” com “la llibertat, la igualtat i la fraternitat” i han dit que “seguirem treballant per la convivència, la pau i la cooperació”.

Etiquetes:
Societat