25 d'abril de 2024

Cap de setmana de festes al carrer de la Passió

La participació a totes les festes és notable i al sopar esperen una vuitantena de persones

Nabila Bourass/Arola Cumeras 24 d'agost de 2017 a les 11:22
Una imatge del cartell de les festes

Aquest divendres comença la 32a edició de les Festes de Sant Roc al carrer de la Passió de Manlleu. Una  de les organitzadores de la comissió de veïns, Carolina Gimbert ha explicat a elter.net que la celebració “està pensada per a tot el poble, oberta a tothom”.


Gimbert destaca que “tots els esdeveniments són importants" i en remarca “divendres el pregó, que farà un dels veïns, i la sardinada”. Dissabte “fem els jocs de cucanya, el sopar de gala que es segueix amb un ball i el diumenge l’arrossada”. Al final “sempre acabem amb una xocolatada”.


Gimbert diu “normalment la gent que vol venir ha de reservar els tiquets, tant per la sardinada, perquè així es pot fer una previsió del menjar, com pel sopar i per l’arrossada”. Els jocs de cucanya i la xocolatada són “oberts sense reserva”. La participació a totes les festes és notable i al sopar esperen una vuitantena de persones, en el que acostuma a ser l’acte estrella “al costat del ball de després, que també atreu molta gent”. Recalca que de moment “no és difícil” mantenir la tradició d’aquestes festes “perquè tots els veïns col·laborem, i ho tenim tant per la mà, que cadascú te la seva responsabilitat i es sol organitzar amb facilitat mentre els veïns col·laborin no veiem que hi hagi dificultat, i fins a dia d’avui no ha estat el cas.”


Pel que fa als ornaments que s’utilitzen per decorar el carrer, “hi posem les típiques banderetes, col·locades a través dels balcons” i amb la participació d’alguns veïns “unes làmpades fetes manualment, que decoren les taules del carrer del sopar.” Pels 30 anys, el 205, es va fer un sopar de gala especial.


Agenda d'actes completa


El divendres dia 25 d’agost s’elabora a partir de les 6 de la tarda l’ornamentació del carrer i a les 9 del vespre el rés del rosari. Després a ¾ de 10 hi haurà al pregó i la inauguració de  la festa. Seguidament es farà la sardinada.


L’endemà, dissabte 26 d’agost a les 5 de la tarda es faran els jocs de cucanya, jocs en els quals a partir de grups es faran una sèrie d’activitats. Després, a les 9 del vespre, es farà el sopar i seguidament el Gran Ball a càrrec de Duet Nou Estil amb en Jordi i l’Eva.


El diumenge, 27 d’agost a les 3 del migdia, la gastronomia tindrà un paper important: hi haurà arrossada i sobretaula i més tard, a les 8 del vespre hi haurà xocolatada per a tothom. I finalment,  el diumenge 3 de setembre, les festes del carrer de la Passió s’acabaran amb l’últim esdeveniment, a les 10 del matí amb missa adreçada als difunts que havien estat veïns i veïnes del carrer.

Etiquetes:
Cultura