26 d'abril de 2024

alTERna't, una jornada lúdica i pedagògica sobre economia social a l'embarcador

Entre d'altres, servirà per presentar la Xarxa d'Economia Social i Solidària de Manlleu, que s'està gestant des del 2015

Arola Cumeras/ACN 29 d'agost de 2017 a les 16:28
Una imatge de la presentació, aquest dimarts

La Xarxa d’Economia Social i Solidària de Manlleu es presentarà en una jornada el proper divendres, 1 de setembre, a l’Embarcador del Ter. Es tracta d'una cita que els impulsors han definit com a lúdica i pedagògica dedicada a l’economia social i solidària que començarà a les 6 de la tarda i s’allargarà fins al vespre.

Una de les integrants de la XES i representant de Sambucus, Mireia Franch, ha assenyalat que la jornada vol ser una oportunitat per sensibilitzar la població en general en relació als valors de l’economia social i solidària, com són “la innovació, la viabilitat, la sostenibilitat, la cooperació o la transparència”, però també donar a conèixer les iniciatives d’entitats i empreses que ja s’estan desenvolupant. De moment, en formen part una quinzena d’entitats i empreses, entre les quals hi ha Osonament, Maresmon o El serradet de Barneres, però la intenció és seguir creixent. De cara a l’any vinent es proposen arribar a les 25.

Franch ha fet una crida a les empreses i entitats de la comarca que creuen que poden incorporar aquests valors “perquè se sumin al projecte”. Ha assegurat que en igualtat de condicions de preu i qualitat, davant un producte que prové de l’economia social i solidària i un que no, la majoria escollirien el que prové de l’economia social i solidària. Per tant, Franch opina que ja no és una qüestió de manca de conscienciació de la població, sinó més aviat la limitació en l’accés. 

Per la coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, Betlem Parés, al municipi ja hi ha empreses que promouen aquests valors. Parés ha explicat que també s’està treballant en l’elaboració d’un mapa per identificar totes les empreses i entitats que treballen al voltant de l’economia social i solidària a la comarca d’Osona. Sense tenir xifres oficials, n’hi hauria entre al voltant de 120. Segons Parés, un segon objectiu seria que cada municipi o cada territori pogués disposar de la seva pròpia xarxa i impulsar la creació d’un treball cooperatiu entre les diferents xarxes a nivell comarcal i que podria liderar la xarxa manlleuenca. 

Les activitats de l’alTERna’t

L’alTERna’t començarà aquest divendres a les 6 de la tarda a l’Embarcador del Ter amb la xerrada ‘Què entenem per Economia Social i Solidària?’. L’activitat comptarà amb la participació del manlleuenc Ruben Suriñach, coordinador del Balanç Social de la XES i membre de la cooperativa Opcions. De les 7 de la tarda a les 9 del vespre hi haurà un itinerari de jocs didàctics, activitats i dinamització lúdica i cultural per a un públic familiar. Aquestes activitats aniran a càrrec de la Xarxa d’Economia Social i Solidària de Manlleu. A partir de les 9 del vespre, una actuació musical clourà la jornada. El concert en acústic anirà a càrrec dels manlleuencs Anna i Nil Solans. Segons ha destacat una de les membres de la Xarxa Mireia Franch, també s’aprofitarà per presentar les entitats que formen part de la xarxa i “s’explicarà la nostra manera de fer economia”. 

Segons han explicat els promotors, la jornada alTERna’t té relació amb la celebració del FESManlleu, el fòrum econòmic i social que es va dur a terme l’abril de l’any passat, però el treball de la XES és anterior, almenys del 2015. 

Etiquetes:
Economia i empresa