26 d'abril de 2024

Jameiat Essalam emet un comunicat de rebuig al terrorisme

L'entitat aposta per seguir treballant per la pau i la convivència

elter.net 1 de setembre de 2017 a les 10:54
Una imatge de la concentració que va fer la comunitat musulmana davant de la mesquita el 21 d'agost

L'entitat Jameiat Essalam ha emès un comunicat en què es condemna enèrgicament el terrorisme i explica que es continuarà treballant a favor de la convivència i la solidaritat. A continuació es pot llegir la versió íntegra.


Pensant en les víctimes de Barcelona i Cambrils i en les seves famílies i amics


Quan vàrem constituir Osona per la Pau (Jameiat Essalam) a Manlleu o Amic Amazigh a Vic en la primera meitat dels anys 90 vàrem voler deixar constància de l’esperit que ens movia: Pau, Concòrdia i Cooperació


Molts de nosaltres havíem arribat a Manlleu a finals dels 80 i, ja en aquell moment, ens vàrem veure obligats a posar de manifest el que nosaltres volíem aportar a la Convivència superant estereotips i prejudicis, i a voltes l’oblit i traves de les administracions. Durant els anys que han passat, moltes són les persones  que ens han tractat amb respecte i solidàriament i ens han ajudat a tirar endavant, també, cal reconèixer canvis en les administracions. Tot plegat ha ajudat a millorar la vida a moltes persones  que en el poble de naixença teníem força dificultats per a satisfer els drets més elementals. Ho agraïm.


Queda, però, molt camí per fer perquè la nostra societat sigui més justa i equitativa, per això volem denunciar totes aquelles accions, situacions i persones que boicotegen aquest camí. Els recents actes terroristes de Barcelona i Cambrils, uns més de la cadena inacabable que es produeixen en diferents indrets del món mereixen la nostra enèrgica condemna.


Mereixen la nostra enèrgica condemna, sobretot, perquè destrossen les vides de moltes persones, les dels seus familiars i les dels seus amics.


Mereixen la nostra enèrgica condemna perquè volen generar recels i desconfiances entre els ciutadans i així dificultar i destruir la Convivència i la Cooperació Solidàries.


Mereixen la nostra enèrgica condemna perquè deshumanitzen els seus autors i a aquells que els donen suport obertament o de manera oculta i a voltes amb traïdoria.


El terrorisme és condemnable en qualsevol lloc, però a nosaltres ens produeix un sentiment molt particular que hagi colpejat Barcelona. Barcelona no ho mereix. Durant anys hem acudit a aquesta ciutat a actes, reunions, activitats que fomentaven la Convivència, la Interculturalitat, la Solidaritat i la Pau entre tots els pobles del món. No hi vivim, però d’acord amb els nostres sentiments “Tots som Barcelona”.


Tenim el cor encongit i avergonyit veient paisans nostres cometent aquestes bestieses i brutalitats. No sabem què dir.


No hi ha manera de retornar la vida a les persones a les quals els han arrabassat violentament  il·lusions, esperances, amors. .. És la impotència.


No sabem com estalviar als ferits el dolors moral i físic d’aquesta tragèdia. És més impotència


No sabem com consolar els familiars i amics de les víctimes d’aquest terrorisme que recentment s’ha acarnissat amb Barcelona i Cambrils. Només sabem abraçar-los en silenci i treballar perquè les nostres vides recordin, fent el bé, a les persones que han perdut. El dolor d’aquestes famílies i els seus amics es per a nosaltres un NO al fanatisme, a la barbàrie, al terrorisme, un Sí a la Pau, a la Fraternitat, a la Vida.


Una forta abraçada a totes les famílies de les víctimes i als seus amics.


Hassan Bouziane en representació de les juntes de Jameiat Essalam (Osona per la Pau), Manlleu – Amic  Amazigh, Vic.

Etiquetes:
Societat