25 d'abril de 2024

El Circ Ozó presenta a Vic el seu primer espectacle 'Ícari'

Un pallasso, conduirà un espectacle bàsicament aeri, i ple de personatges fascinats per la ingravidesa.

El Ter 18 de desembre de 2008 a les 19:38
Els acròbates Tongué i Lee en un dels números d´Icari.
El Circ Ozó estrena aquest cap de setmana el seu primer espectacle, ‘Ícari’. Des del 20 de desembre i fins el 4 de gener el circ estarà instal•lat a l’esplanada del Sucre de Vic. Un presentador excèntric, el pallasso, conduirà un espectacle bàsicament aeri, i ple de personatges fascinats per la ingravidesa.

Un dels plats forts de l’espectacle és l’arribada d’artistes estrangers convocats per l’ocasió, entre els quals trobem noms com Helena Bittencourt, que ha format part del repartiment del Circ Du Soleil amb el trapezi fix, i el Trio Zindare, amb acrobàcia i quadrant coreà. Silvia Marron, ZAHIR CIRCO i Tongué i Lee completen la llista d’artistes internacionals del circ Ozó. Segons Ricard Panadès, un dels socis del circ, es tracta d’un espectacle potent i intens.

La música, veritable fil conductor del muntatge, accentua i propulsa les evolucions dels artistes a través de les harmonies electroacústiques que omplen l'espai. La iniciativa de muntar un circ va sorgir el passat 2006. Els tres socis de Circ Ozó, Enrico Tomba, Oleh Mihal i Ricard Panadès, van decidir aixecar de bell nou un projecte de circ contemporani en carpa.

Prop de 30 persones conformen l’equip artístic i tècnic d’aquesta companyia estable, fruit de la col•laboració amb l’Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau. La imatge és innovadora i molt suggerent: es tracta d’una carpa de 29m de diàmetre totalment rodona i amb una cúpula quadrada. La grada, especialment concebuda per l’Ozó, pot acollir 600 persones. De fet, la instal•lació està inspirada en les fantasies futuristes i ingènues dels anys 50 del segle passat. També els colors utilitzats, en la gama del verd, són poc freqüents en el món del circ i projecten una estètica innovadora.

Després de l’estada a Vic està previst que el circ surti de gira per Catalunya, l’Aragó, Castelló i també pel sud de França. Està previst que cada any es renovi l’espectacle per tal d’estar en gira 10 mesos visitant unes 30 ciutats escampades per tota la geografia.

Imatge conjunta de l´equip artístic del Circ Ozó.

Circ Ozó

Etiquetes:
Cultura