25 d'abril de 2024

La manlleuenca Judit Donada rep un dels Premis Extraordinaris de Batxillerat

Els guanyadors queden exempts de les taxes universitàries del primer curs i tenen plaça gratuïta a l'EOI

elter.net 6 de setembre de 2017 a les 11:28
Judit Donada, al costat de l'alcalde, Àlex Garrido, el passat juliol quan se li va lliurar una beca pel seu expedient

El Departament d'Ensenyament ha concedit els Premis Extraordinaris de Batxillerat del curs 2016-2017 a 43 alumnes catalans, entre els quals hi ha la manlleuenca Judit Donada, de La Salle.


Donada ja havia obtingut la millor nota d'Osona en les Proves d'Accés a la Universitat, un 9,6 i es va endur una de les beques als millors currículums d’alumnes de 2n de Batxillerat de Manlleu. Durant l'any també va rebre un premi de l’Ajuntament de l’Esquirol pel seu treball de recerca, i des de l’Institut d’Estudis Catalans li van concedir una menció honorífica.


Els Premis Extraordinaris de Batxillerat són un reconeixement oficial a l’excel·lència dels estudiants que van superar segon de batxillerat el curs passat amb les millors qualificacions de Catalunya.


Els guanyadors quedaran exempts de les taxes universitàries durant el primer curs, obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l’Escola Oficial d’Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d’Educació entre els guanyadors de la resta de l’estat.


Els alumnes  han dut a terme unes proves comunes realitzades el passat 27 de juny en diferents centres educatius d’arreu del país. Per accedir a les proves, havien d’haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat, haver finalitzat aquest estudis a Catalunya i tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75. En el cas de Judit Donada, tenia un 10 de nota mitjana. 


En l’edició d’enguany s’hi han presentat a examen un total de 553 alumnes per a les dues modalitats a concurs, la modalitat d’humanitats i la de ciències. Els premis suposen un estímul per als alumnes i alhora són una mostra de la constància i compromís pel treball compartit entre alumnat, professorat i família.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu