23 d'abril de 2024

Les obres del Teatre Centre contemplen millorar l'aïllament acústic i ampliar la boca de l'escenari

Els treballs s'han aturat durant l'agost i aquest dimarts es va produir una visita d'obres amb integrants de l'entitat

Arola Cumeras 6 de setembre de 2017 a les 18:06
Una imatge de la visita d'obres que el Teatre Centre ha compartit a les xarxes

Aquest dimarts una delegació d'integrants de l'entitat Teatre Centre va visitar les obres de l'edifici que en tornarà a esdevenir la seu, al carrer del Pont, tan bon punt obri les portes l'any vinent. Durant la visita, se'ls van explicar detalladament les obres per part del regidor d'Urbanisme Enric Vilaregut i l'arquitecte i director d'obra Lluís Dilmé.


També van estar acompanyats per l'alcalde, Àlex Garrido, i la regidora de Promoció Social i Personal, Dolors Collell. Enric Vilaregut ha comentat a Ràdio Manlleu que durant el mes d'agost les obres s'han aturat però que estan funcionant a bon ritme i mantenint els terminis d'obertura previstos. S'hi podrà veure teatre de nou "com a molt d'hora per la Festa Major del 2018, com insisteix l'alcalde; o més segur pels Pastorets". 


El regidor explica que el projecte aprovat inicialment ha tingut aportacions "per part de la Diputació i també des de l'entitat Teatre Centre" que s'han anat implementant. Es tracta de canvis que ja s'han inclòs en un projecte refós que "està enllestit i a punt per passar per junta de govern ben aviat". El preu "és el mateix que es preveia" i inclou canvis com "sacrificar una màquina de fred" i a canvi "poder ampliar la boca de l'escenari, de 7,5 metres previstos fins als 8,5, la qual cosa permetrà fer més teatre". A banda, també "es millorarà l'aïllament acústic", en el sentit que "garantim que no se sentirà res a les cases del costat". L'amfiteatre, que "en principi es deixava per una segona fase, estarà acabat". El que faltarà un cop acabi aquesta fase "serà només muntar l'equipament escenogràfic i les cadires". 


Vilaregut reconeix que "el projecte no és senzill perquè l'edifici ha estat vuit anys tancat" i durant els primers mesos de represa de les obres "han anat apareixent coses i s'han hagut de treballar temes estructurals". 

Etiquetes:
Cultura