24 d'abril de 2024

L'actuació de Pep Poblet i 13 autocars de l'ANC, ingredients manlleuencs de la Diada

La jornada reivindicativa i festiva va tornar a aplegar entorn d'un milió de persones

El Ter 13 de setembre de 2017 a les 10:00
Una imatge del tram 107, on estaven ubicats els manlleuencs participants a la Diada

Manlleu ha estat ben present en una nova mobilització de la Diada Nacional. Des de l'ANC local han explicat que van arribar a omplir 13 autocars, que van sortir puntualment des del pavelló municipal. Molta gent també va anar-hi en transport públic o particular.


Segons Marta Riera, el tram on s'ubicava Osona Nord, el 107, estava molt ple i va ser una Diada "espectacular". També ha destacat que abans de marxar es va fer una recollida de signatures per sumar minuts electorals per aparèixer "als mitjans de comunicació durant la campanya" i se'n van aplegar 219. Riera també ha esmentat "l'actuació del saxofonista Pep Poblet", que va ser "magnífica, interpretant el Que tinguem sort". I finalment ha remarcat "el minut de silenci tan emotiu" i el fet que no s'hagi registrat "cap incident". 


El batlle de Manlleu, Àlex Garrido, i regidors del consistori com Carme Trillas van ser presents a la mobilització. Garrido ha explicat que estan a punt per "encetar la campanya, que ERC comença a Vic, perqùe es fa a nivell comarcal" i que va ser una Diada amb "moltíssima gent, festiva i reivindicativa". Garrido no formarà part aquest any de la delegació que viatja fins a Alcaudete perquè "tinc compromisos de darrera hora i es viu un moment delicat i important". 


Milers de persones van ocupar el centre de la capital catalana des de quarts de quatre, formant un símbol de la suma, entre crits de 'Votarem!'. La mobilització ha esdevingut un clam en favor de la campanya pel 'sí' a la independència en vistes al referèndum de l'1 d'octubre.


La manifestació de la 'Diada del Sí' organitzada per Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural va congregar al voltant d'un milió de persones al Passeig de Gràcia i el carrer Aragó de Barcelona, segons la Guàrdia Urbana. La cruïlla entre dos dels principals carrers de la ciutat de Barcelona s'ha convertit en un mosaic de colors, on han destacat les estelades i les senyeres, moltes penjades al coll com a capa. Els quatre braços de la 'Diada del Sí' estan s'han dividit en 48 trams, cadascun corresponent a una comarca.

Una regidora de l'Ajuntament de Manlleu a la mobilització, Carme Trillas, amb Marta Riera, Xevi Rosean i Eva Font

Etiquetes:
Política Municipal