25 d'abril de 2024

Porc i Cervesa recupera tres dies d'activitats i confia atreure uns 20.000 visitants

Es farà la primera edició del Concurs nacional de llonganissa tradicional

Arola Cumeras 14 de setembre de 2017 a les 09:46
Una imatge de la presentació de la fira, a les instal·lacions de Les Basses

La fira gastronòmica del Porc i la Cervesa de Manlleu ha revelat les novetats de la 25a edició, que se celebrarà del 22 al 24 de setembre a la plaça Fra Bernadí. La novetat principal és que, per donar resposta a una petició dels expositors i visitants, la fira recupera el divendres tarda i fins i tot programa un parell d'activitats dijous 21.

Aquesta ampliació fa preveure als organitzadors superar els 20.000 visitants, segons ha explicat el regidor de Fires i Mercats de l'Ajuntament de Manlleu, Àlex López. Enguany també s'estrena la participació del Consell Comarcal d'Osona, en una implicació que segons va dir el conseller de Promoció Econòmica, Roger Corominas, confien que tingui continuïtat i s'aconsegueixi més visibilitat. Fruit d'aquesta col·laboració, la fira comptarà amb dues activitats dinamitzades i guiades pel gastrònom Pep Palau. Es tracta d'un tast de plats amb productes de la Xarxa de productes de la Terra, que tindrà lloc el diumenge 24 de setembre, i un tast de cerveses artesanes de la Xarxa, que tindrà lloc el mateix diumenge a les cinc de la tarda. 

Altres actes destacats seran l'organització de la primera edició del Concurs nacional de llonganissa tradicional, que va explicar Josep Terradellas com a representant del Gremi de la Carn. A més, hi haurà tastos de cerveses artesanals i un concurs. Pel que fa a la gastronomia, els restaurants "faran menús especials, des de cada establiment" i el protagonisme a la plaça serà pels cansaladers i pels paradistes del Mercat Municipal.

Els actes paral·lels a la fira el dijous 21 de setembre seran unaconferència de la companyia Cervesera del Montseny sobre micromecenatge i una activitat "divertida i molt innovadora" segons la tècnica de Fires Imma Muñoz i que consistirà en un "tast i sessió de cinema amb referències gastronòmiques". Altres activitats que s'han organitzat en aquesta edició d'aniversari són un concurs de relats basats en anècdotes i fotografies relacionades amb qualsevol de les edicions de la fira; o un concurs de les millors imatges a les xarxes socials impulsat per InstaOsona. Ràdio Manlleu tornarà a ser l'emissora oficial i farà programació especial en directe des de la plaça.

L'edició del 2016 va rebre uns 20.000 visitants, un 31% de fora de la comarca d'Osona. A la fira van participar-hi 46 expositors, dels quals 42 eren gastronòmics. Enguany, hi haurà unes "cinquanta parades, perquè no volem créixer més". Segons Muñoz, "fa 25 anys no es pensava que la fira tindria tanta volada i n'etem molt orgullosos". S'arriba al cinquè any de col·laboració amb la Revista Cuina, que celebrarà el Dia Cuina Manlleu, amb blogaires i un tast amb implicació del Barcelona Beer Festival. Els blogaires visitaran Les Basses, una explotació i agrobotiga amb unes magnífiques instal·lacions que va ser també l'escenari de la presentació de la fira davant dels mitjans de comunicació.

La Festa del Porc i la Cervesa es va organitzar per primer cop l'octubre de 1992 a la Plaça Fra Bernadí amb l'objectiu de dinamitzar el comerç i el centre de la ciutat. Durant les primeres edicions la fira va seguir la línia de les 'Octoberfest' alemanyes, però, a partir de l'any 2000 va canviar de dates –va passar a celebrar-se al mes de setembre- i va incorporar un programa de concerts i va reforçar el seu contingut gastronòmic. A partir del 2015 es va canviar el nom, la marca i la imatge de la fira i va passar-se a dir 'Porc i Cervesa, fira gastronòmica'.

Etiquetes:
Economia i empresa