25 d'abril de 2024

El Pessebre Vivent de Tona aquest any reunirà uns 200 actors i actrius tonencs

La primera representació comença aquest diumenge a la falda del castell

El Ter 19 de desembre de 2008 a les 13:36
El tradicional pessebre vivent compta amb una gran participació dels veïns de Tona
Les funcions del pessebre vivent d’Osona arrenquen diumenge que ve, i congregaran pràcticament 200 actors a Tona. Aquesta representació, que és la tercera més veterana de Catalunya ja arriba a la trenta-setena edició. El vice-president de l’entitat que l’organitza, Josep Mir, explica que sempre s’intenta innovar, en pràcticament totes les escenes.

Es recrea un poble al bosc de sota El Castell, amb oficis repartits i les escenes bíbliques. Hi ha personatges emblemàtics com els diables, que cada any renoven els seus diàlegs, dones que renten la roba o una parella de moliners que pronunciaran un sainet, per donar el toc humorístic al pessebre. Al Betlem, també hi ha novetats aquest any.

Al final de totes les representacions, en què es procura donar el màxim de realisme a les escenes, sempre s’hi fa un tast tradicional, de botifarra amb pa torrat. Segons Mir, hi ha famílies senceres que fa anys que col•laboren i algunes en fa més de 25 que hi actuen. L’any passat, unes quatre mil persones van passar en total pel pessebre vivent. Les representacions del pessebre de Tona es podran veure el dia de Nadal, per Sant Esteve i pels Sants Innocents. De cara al gener, es farà funció el dia 1, 4, 6 i 11.
Etiquetes:
Cultura