25 d'abril de 2024

#Invulnerables atén 74 famílies en risc durant el primer any d'aplicació a Manlleu

Aquest curs, #Invulnerables Manlleu continuarà posant a disposició de 50 famílies del territori els recursos i serveis

elter.net 14 de setembre de 2017 a les 17:23
Una de les activitats que s'han dut a terme en el marc del programa

L’any 2016 l’Ajuntament de Manlleu va acordar posar en marxa el programa #Invulnerables, en conveni amb el Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Bancària “La Caixa”, la Fundació FC Barcelona i la Fundació Rosa Oriol, amb l’impuls de sor Lucia Caram.


El programa va dirigit a infants que viuen en situació de vulnerabilitat i a les seves famílies, i té com a objectius promoure la igualtat d’oportunitats i trencar el cercle de pobresa i exclusió social. Al llarg del primer any d’activitat del programa #Invulnerables a Manlleu s’han atès 74 famílies en situació de vulnerabilitat, un 31% de les quals no havien estat atesos anteriorment per els Serveis Socials. 


Fundació Projecte i Vida és l’entitat que assumeix la coordinació d’aquest programa pilot a Manlleu, i es fa en estreta col·laboració, i amb el lideratge, de Serveis Socials de Manlleu. 


D'entre les intervencions desenvolupades, en destaquen un taller terapèutic grupal en el que han participat 10 mares, la derivació de 9 persones al programa Incorpora per contribuir a la seva integració sociolaboral i la distribució de béns i serveis del Programa CaixaProinfància (alimentació infantil, equipament escolar, ulleres, dentista). Paral·lelament, s’han organitzat actuacions destinades específicament als 89 infants i adolescents que conformen les 74 unitats familiars ateses. 


Concretament, al llarg del curs escolar 2016/17 s’han coordinat 3 grups d’Aula Oberta als quals han assistit 35 joves (institut del Ter, institut Antoni Pous, col·legi La Salle), i 3 grups de reforç educatiu, segons la metodologia del projecte Enxaneta, per a 24 infants de l’etapa d’educació primària (escola Casals-Gràcia, Puig-Agut i El Carme). 


Durant el mes de juliol, 48 infants d’entre 3 i 11 anys (32 nens i 16 nenes) han assistit als casals d’estiu municipals, destinant-hi el 30% del pressupost anual del programa, mentre que 57 joves d’entre 12 i 17 anys (45 nois i 12 noies) han participat a les estades esportives FutbolNet. Aquesta darrera experiència ha estat possible gràcies al conveni amb el FC Barcelona. 


De cara al curs 2017/2018, #Invulnerables Manlleu continuarà posant a disposició de 50 famílies del territori els recursos i serveis del Programa CaixaProinfància: Reforç educatiu, atenció logopèdica, atenció psicomotriu, equipament escolar, atenció terapèutica familiar, atenció psicosocial personalitzada, audiòfons o suport psicològic. La Fundació Projecte i Vida es compromet a ser un referent estable d’aquestes famílies per tal d’aconseguir un impacte significatiu en les seves vides.

Etiquetes:
Societat