27 d'abril de 2024

Manlleu acull la 2a Fira de les Merdes de Catalunya

La fira té com a objectiu posar sobre la taula els diversos conflictes mediambientals

El Ter 15 de setembre de 2017 a les 19:46
Cartell de la 2a Fira de les Merdes de Catalunya

Manlleu acull la 2a Fira de les Merdes de Catalunya aquest dissabte 16 de setembre. La fira,que tindrà lloc a l’Embarcador del Ter a partir de les 10 del matí, té com a objectiu posar sobre la taula els diferents conflictes mediambientals que afecten a tot el panorama català. D’aquesta forma també es pretén crear un espai de reflexió per tal de pensar i crear estratègies per trobar solucions als conflictes.


La fira va néixer a Tàrrega l’any passat, i el context principal va girar al voltant de la contaminació atmosfèrica i d’aqüífers. En aquesta ocasió, l’organització, s’ha centrat en un tema que afecta directament a la comarca d’Osona, com és l’alta contaminació de les fonts i aqüífers. Aquest ha estat un dels motius de centrar la fira a Manlleu i perquè el Grup de Defensa del Ter porta treballant des de fa diversos anys.   


Segons expliquen en un comunicat els organitzadors de la Fira, la immensa majoria dels conflictes socioambientals parteixen "d'un model econòmic que prioritza el benefici econòmic privat enfront de l’interès comú. Aquesta lògica d’espoli deteriora el territori, les condicions laborals i de vida de les majories socials, i té unes conseqüències cada vegada més greus sobre la salut de les persones".

Etiquetes:
Societat