25 d'abril de 2024

L'alcalde de Manlleu al·lega en contra de l'obligació de la Policia Local d'evitar l'1-O

Alguns alcaldes consideren que s'atribueixen a les policies locals 'funcions de policia judicial que no els corresponen'

ACN/Arola Cumeras 19 de setembre de 2017 a les 11:54
ERC Manlleu va fer un acte de campanya diumenge 17

Diversos alcaldes han respost a la Fiscalia Superior de Catalunya la instrucció que obliga les policies locals a fer funcions de policia judicial en relació a actes relacionats amb el referèndum de l'1-O. En la majoria de casos, l'escrit dels alcaldes és una proposta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) en què reclamen deixar sense efecte aquesta instrucció.


Consideren que l'ordre és "irregular" ja que s'atribueixen a les policies locals "funcions de policia judicial que no els corresponen". L'alclade de Manlleu, Àlex Garrido, està entre els que s'han adreçat a Fiscalia igual que els de Vic, Anna Erra; Vilassar de Dalt, Xavier Godàs o Girona, Marta Madrenas.


Garrido ha explicat que el model que ha inspirat l'al·legació, presentada dilluns, ha estat el de l'AMI. El batlle ha comentat que "amb el volum de personal que tenim" consideren que "la Policia Local ha de tenir altres prioritats". Garrido ha afirmat que "la campanya a Manlleu ha començat de manera tranquil·la" i que no li consta que el cos policial de l'Ajuntament de Manlleu hagi requisat material ni desenganxat cartells. També ha lamentat que "només hi hagi publicitat del 'sí', perquè hauria estat millor que la gent que defensa el 'no' també es pronunciés".


El recurs presentat pels alcaldes fa esment a l'acord de la Comissió Nacional de Coordinació de la Policia Judicial, en que s'explicita que només aquelles policies locals de grans ciutats que tinguin signats convenis amb el Ministeri de l'Interior podran actuar com a policia judicial en casos de faltes i delictes de poca gravetat.

Etiquetes:
Política Municipal