23 d'abril de 2024

Concerts multitudinaris i rècord de professionals acreditats, balanç del 29è MMVV

El MMVV encara el seu 30è aniversari consolidant-se com a hub de la indústria musical

Arola Cumeras/ACN 19 de setembre de 2017 a les 12:32
El concert de La iaia va omplir la plaça Major, dissabte. Foto. Xavi Torrent

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) ha tancat la 29a edició amb gran afluència de públic, especialment al Sucre dissabte a la nit amb Txarango i Doctor Prats i també amb un rècord d'acreditats.

Núria Graham, Vinicio Capossela i Cabosanroque, Marco Mezquida, Amorante, The Gramophone Allstars Big Band, The Unfinished Sympathy, Carmen Boza, Aurora, Dani Nel·lo, Brighton 64 i La Dame Blanche han estat els concerts amb millor acollida per part de públic i professionals. La iaia va omplir la plaça Major de Vic dissabte a la nit, i després la festa es va traslladar al Sucre, on difícilment es recorda un concert tan multitudinari com el que hi va protagonitzar Txarango, amb la zona desborada.

714 professionals (587 representats d’empreses i 127 periodistes) han assistit a les activitats que han tingut lloc del 13 al 15 de setembre a l’Atlàntida. La representació internacional arriba al 10% amb inscrits procedents de fins a 18 països diferents. Aquesta xifra "consolida" el salt que el MMVV va fer en la seva passada edició quan 570 professionals procedents de 402 empreses van generar un impacte econòmic de més de 3 milions d’euros, amb un pressupost de més de 800.000 euros. 

Totes les comunitats autònomes de l’estat espanyol -tret de Castella i Lleó, Castella la Manxa i la Rioja- han tingut presència en un MMVV que ha esdevingut un pol de contractació estatal i, en especial, dels territoris de parla catalana. Per la seva banda, la Xarxa de Músiques de Catalunya ha donat a conèixer el circuit de concerts de Joventuts Musicals de Catalunya, obert a tot tipus de programadors. A més a més, quinze festivals catalans conjuntament amb empreses i altres entitats han presentat l’associació Xàfec, que neix per sumar esforços i reivindicar una major descentralització de la cultura. 

Paral·lelament, l'Associació MiM de Dones a la Indústria de la Música, fundada al MMVV l’any passat, hi ha celebrat la seva primera assemblea general i ha atorgat el primer premi MiM al Mercat de Música Viva de Vic reconeixent el seu "compromís per la igualtat real". El guardó va lliurar-se a la Sala Pasternak.   La direcció artística del Mercat de Música Viva, amb Marc Lloret al capdavant i l’assessorament artístic d’Oriol Roca, ha renovat per un període tres anys després de guanyar el concurs públic convocat per l’Ajuntament de Vic. El MMVV encara el seu 30è aniversari consolidant-se com a hub de la indústria musical catalana. 

Etiquetes:
Cultura