26 d'abril de 2024

MES Manlleu abandona el pacte de govern

El trencament no implica un canvi substancial pel que fa a l'aritmètica, ja que ERC, PSC i no adscrita sumen majoria

Arola Cumeras 19 de setembre de 2017 a les 17:06
Una imatge de Garrido i Collell formalitzant el pacte, el 2015

MES Manlleu, Moviment d’Esquerres explicarà aquest dimarts 19 de setembre, un cop finalitzat el ple de l’Ajuntament de Manlleu, els motius pels quals han decidit sortir de l’equip de govern. La formació hi havia entrat en un pacte formalitzat de manera oficial del 9 de juny del 2015, pocs dies després de les eleccions municipals.


MES només aportava una regidora, Dolors Collell, en aquest pacte, però en la primera etapa del govern va jugar un paper rellevant: va ser segona tinent d'alcalde i va encapçalar la regidoria de Promoció Social i Personal. En els darrers temps, quan fa un any que es va ampliar l'equip de govern amb la incorporació del PSC i de la regidora no adscrita, diverses fonts apuntaven que hi havia tensions entre MES i els socialistes.


El trencament no implicarà un canvi substancial pel que fa a l'aritmètica, ja que l'equip de govern continuarà sumant majoria, ara amb 11 representants (7 d'ERC, 3 al PSC i 1 regidora no adscrita) i 10 regidors a l'oposició (4 PDeCAT, 4 CUP, 1 ICV i 1 MEs). La roda de premsa es durà a terme a la mateixa sala de plens de l’Ajuntament de Manlleu.

Etiquetes:
Política Municipal