26 d'abril de 2024

MES Manlleu deixa el govern perquè no comparteix 'la posició política del PSC' respecte l'1-O

Van acusar els socialistes de practicar un 'silenci còmplice en la relació a la repressió exercida' contra el referèndum

Arola Cumeras 20 de setembre de 2017 a les 11:22
La regidora Dolors Collell, acompanyada d'integrants de la llista de MES Manlleu

MES Manlleu, Moviment d’Esquerres va exposar aquest dimarts, després del ple, que ha decidit sortir de l’equip de govern. L'única regidora del partit al consistori, Dolors Collell, va afirmar que "no compartim la posició política del PSC i el seu silenci còmplice en la relació a la repressió exercida" per impedir el referèndum.


Segons Collell, els fets que s'estan produinit "atempten greument contra els drets fonamentals de la ciutadania". La regidora va reiterar que l'alcalde "té tot el nostre suport, solidaritat i lleialtat" ique estaran "al seu costat en qualsevol conseqüència que es derivi" del compromís amb l'1-O. A més, van afirmar que a nivell local "seguirem donant suport des d'una oposició constructiva als projectes" a què es van "comprometre a principi de mandat amb ERC".


La formació havia entrat al govern en un pacte formalitzat de manera oficial del 9 de juny del 2015, pocs dies després de les eleccions municipals del 27 de maig. MES només aportava una regidora, Dolors Collell, en aquest pacte, però en la primera etapa del govern va jugar un paper rellevant: va ser segona tinent d’alcalde i va encapçalar la regidoria de Promoció Social i Personal. En els darrers temps, quan fa un any que es va ampliar l’equip de govern amb la incorporació del PSC i de la regidora no adscrita, diverses fonts apuntaven que hi havia tensions entre MES i els socialistes i discrepàncies polítiques i personals.


El trencament no implicarà un canvi substancial pel que fa a l’aritmètica, ja que l’equip de govern continuarà sumant majoria, ara amb 11 representants (7 d’ERC, 3 al PSC i 1 regidora no adscrita) i 10 regidors a l’oposició (4 PDeCAT, 4 CUP, 1 ICV i 1 MEs).

Etiquetes:
Política Municipal