26 d'abril de 2024

La independència i els balls, protagonistes de la visita a Alcaudete

Dins del debat polític, 'les posicions eren totalment confrontades i acabàvem parlant de futbol'

elter.net 20 de setembre de 2017 a les 18:45
Una imatge de càrrecs electes de Manlleu i d'Alcaudete

El cap de setmana passat una delegació manlleuenca va desplaçar-se fins a la població andalusa d’Alcaudete, una població que des de fa més de dues dècades està agermanada amb Manlleu. La delegació institucional estava formada per tres regidors d’ERC, Carme Trillas i Maica Bassas i Enric Vilaregut, i la regidora del PSC Marta Moreta, a banda d’una trentena de veïns i veïnes.


Enric Vilaregut ha comentat que la visita es va fer “amb gent que fa anys i anys que tenen relació amb Manlleu; ens coneixien i també les nostres opcions i opinions”. El regidor diu que “en cap moment es va perdre la relació humana, i diria que estaven més expectants ells que nosaltres”. El tema de la independència “va sortir diverses vegades” i “les posicions eren totalment confrontades i acabàvem parlant de futbol, dins d’un ambient bastant distès”. Afirma que “és molt complicat explicar-los el que ens passa i que el que estem fent és per una qüestió de dignitat, per tants anys de suportar el que ens fa el govern espanyol”. Els qui anem a visitar “realment són amics, ens van tractar a cos de rei, espectacularment bé”.


El regidor d’ERC explica que en el cas de Moreta “té un matís important i diferent respecte nosaltres i evidentment va aportar les seves posicions, que són respectades”. En aquest viatge, Vilaregut va substituir Àlex Garrido perquè “vam creure convenient que l’alcalde es quedés aquí, amb la situació que hi ha actualment”. En el seu cas, era “la segona vegada que hi anava, ja vaig ser-hi fa quatre anys”.


Mitjans de comunicació d’àmbit estatal, especialment El País, va fer un extens reportatge perquè “els va xocar la relació entre una zona del PSOE i una altra que està al rovell de l’ou del nacionalisme”. Va haver-hi anècdotes com “el meu ball amb una regidora del PP especialment punyent”. Tots plegats van concloure que “més enllà de les aspiracions que tinguem, som gent normal i no els girarem l’esquena”. Es tracta de “mirar de crear una societat una mica més avançada”.

Etiquetes:
Societat