25 d'abril de 2024

Ple absolut de l'Aula del Gust en una concorreguda 25a edició de Porc i Cervesa

La Cansaladeria Molist s'emporta el premi a millor llonganissa i Cerveses La Pirata a la millor cervesa artesana

Arola Cumeras 25 de setembre de 2017 a les 17:18
Una imatge de la fira, diumenge 24

La 25a edició de Porc i Cervesa, Fira Gastronòmica, s'ha clos amb satisfacció per part de l'organització, que recau en l'Ajuntament de Manlleu. El regidor de Fires i Mercats, Àlex López, explica que "divendres va haver-hi poc públic i, en canvi, dissabte i diumenge" a la tarda i a la nit "va estar molt ple".


El regidor socialista considera que la pluja va ser un factor important que va restar afluència el dia d'obertura, tot i que els actes es van poder mantenir. També opina que "com que l'any passat la fira va obrir dissabte, hi ha hagut gent que no es va assabentar que recuperàvem un dia". López afirma que globalment els visitants van ser "similars a l'any passat o potser una mica menys; de moment no tenim xifres definitives, són sensacions". Una de les activitats que considera que més han entusiasmat són "els tastos a l'Aula del Gust, per on hi han passat més de 500 persones". El regidor comenta que "hem ompler totes les degustacions, de dijous a diumenge i està bé perquè per primera vegada cobràvem un preu simbòlic de dos euros".


Ha destacat que l'activitat estrella, la "matança del porc ha funcionat com sempre molt bé, ja és tradició". Ha volgut agrair al "Mercat Municipal la seva implicació, al MAB i també als treballadors de l'Ajuntament". Afirma que "tot i que hi ha hagut menys gent, la sensació és que tothom ho ha acollit bé, n'han sortit contents i no hem tingut cap mena de crítica per part de ningú".


El Dia Cuina “també va funcionar molt bé i els bloggers van sortir molt contents de la nostra ciutat” i “l’aliança es mantindrà”. També volen intensificar “l’aliança amb el Consell Comarcal, que ha estat el primer any que s’hi ha involucrat”, amb el “Barcelona Beer Festival i mantenir l’aposta del Gremi de la Carn de Catalunya pel premi de llonganissa a nivell nacional”. El regidor s’ha mostrat molt content que “el primer premi recaigués a Manlleu, que ha estat tot un èxit”.


La llonganissa elaborada per la Cansaladeria Molist de Manlleu ha estat la guanyadora del 1r Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional, i la Llonganissa de Producció Artesana elaborada per Josep Maria Saborit de la Carnisseria Xarcuteria Saborit de Calldetenes ha estat la finalista. El jurat ha fet mencions a Joan Soler, de Ca la Isabel de Moià; Francesc Colom de la Carnisseria Colom-Vila de Manlleu i Sergi Mas, d’Embotits Vall del Ges de Sant Pere de Torelló.


Per la seva banda, el jurat del Barcelona Beer Festival "ens va dir que la qualitat de les cerveses també ha pujat molt, que s'ha notat respecte l'any anterior". El primer premi del 4t Concurs de Cervesa Artesana va ser per Cerveses La Pirata amb Barcelona Tropical; el segon premi va ser per la Cervesera Quer amb Carnival, i el tercer per la Castanya, de Cervesa del Montseny.


De cara a l’any vinent, López apunta que “volem mantenir el nombre d’expositors i anar cap a un model que aposti per la qualitat de la fira, i no basar-nos en la quantitat”.

Etiquetes:
Economia i empresa