26 d'abril de 2024

Torna el cicle de conferències sobre música clàssica al Museu del Ter

Els ponents seran Joan Vives, Jordi Domènech, Mònica Pagès i Miquel Desclot

elter.net 26 de setembre de 2017 a les 12:58
Una imatge del cartell que recull les conferències del cicle

Es reprenen les conferències musicals al Museu del Ter, sota el nom Qui té por de la música clàssica? Joan Vives, Jordi Domènech, Mònica Pagès i Miquel Desclot seran els encarregats d’apropar la música clàssica al llarg de quatre sessions.


La música torna al Museu del Ter amb un nou cicle de conferències musicals de la mà d’importants divulgadors en la matèria. El cicle constarà de 4 xerrades, totes elles els dimecres a 2/4 de 9 del vespre al Museu del Ter.


La primera conferència, el dimecres 27 de setembre, porta per títol Claudio Monteverdi, el gran pioner del barroc. Joan Vives, flautista i locutor de Catalunya Música, repassarà les obres del primer compositor barroc, entre les seves peces més destacades hi ha l’òpera Orfeu i les Vespres de la Verge Maria.


Dimecres 4 d’octubre serà el torn de Jordi Domènech, cantant i compositor manlleuenc de renom internacional, amb la conferència Grans desastres de la música clàssica on parlarà dels galls, desafinades, xiulades i fracassos històrics. Mònica Pagès el dia 11 d’octubre serà l’encarregada de la tercera conferència sota el títol: Aniversari Enric Granados. Al llarg d’aquests darrers dos anys, el 2016 i el 2017 han servit per recordar la figura d’aquest compositor lleidatà. L’any 2016 es va commemorar el centenari de la seva mort i l’any 2017 el 150è aniversari del seu naixement. Pagès, la qual ha editat recentment un parell de llibres sobre Alícia de la Rocha i el mateix Enric Granados, ens desvetllarà més aspectes de la vida i obra d’aquest gran compositor català.


La darrera conferència La balada gòtica Alemanya anirà a càrrec de Miquel Desclot el dia 8 d’octubre. Durant la xerrada es podran sentir obres exquisides de Schubert, Brahms, Goethe, Mörike i altres. Miquel Desclot és poeta i acaba de traduir, amb molts elogis, l’immens Cançoner de Petrarcaal català. El preu de tot el curs és de 15 euros i el preu de cada sessió és de 5 euros.

Etiquetes:
Cultura