26 d'abril de 2024

S'ajornen les dues projeccions que es fan al Museu del Ter dins la Mostra de Cinema Etnogràfic

L'acte més proper al calendari serà la projecció a Cineclub Vic de Z, la Ciudad perdida, dimarts 3 d'octubre

elter.net 27 de setembre de 2017 a les 13:01
El cartell ja amb les dates modificades

Aquesta tardor s’intensifica l’activitat de la 7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2017 organitzada des del Museu del Ter, que va començar pel juliol i va tenir dues sessions més pel setembre.


S’han modificat les dates de dues de les sessions. Xavier Valls, un fotògraf rere la càmera de filmar, programada pel 21 de setembre a les 8 del vespre al Museu del Ter, es farà el proper 9 de novembre. La sessió, Carles Molist filma el Manlleu de la transició, programada pel divendres 29 de setembre a les 8 del vespre al Museu del Ter, es farà el proper dijous 26 d’octubre a la mateixa hora i al mateix lloc.


Aquest és el cinquè any consecutiu que el Museu del Ter, conjuntament amb altres entitats del país, organitza la mostra, que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic, sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat.


En aquesta edició es projecten 9 pel·lícules, de temàtiques diverses i en diferents poblacions d’Osona, Ripollès i la Garrotxa. Els actes més propers al calendari seran la projecció a Cineclub Vic de Z, la Ciudad perdida, el dimarts 3 d’octubre; una projecció al Museu de la Torneria de Torelló dimecres 4, i a Ripoll el dia 13.


La Mostra de Cinema Etnogràfic té una clara voluntat territorial, per això es fa conjuntament amb altres entitats i les sessions es realitzen en diferents localitats de la Catalunya Central (Les Masies de Voltregà, Taradell, Manlleu, Borgonyà (Sant Vicenç de Torelló), Vic, Torelló, Ripoll i la Vall d’en Bas. La Mostra, a banda de la divulgació de documentals actuals, és també una forma de visualitzar i incentivar la recuperació d’antigues filmacions amb un clar interès etnogràfic. Una iniciativa per donar a conèixer i posar en valor el nostre patrimoni etnogràfic.

Etiquetes:
Cultura