25 d'abril de 2024

7.169 persones han votat a Manlleu, i el 94% s'han decantat pel 'sí'

L'alcalde afirma que 'la victòria té el regust amarg de la policia actuant de manera impresentable'

elter.net 1 d'octubre de 2017 a les 21:57
La plaça Fra Bernadí, just abans de conèixer els resultats

Una mica abans de les 10 del vespre, l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha donat els resultats de l'escrutini de l'1-O des de la plaça Fra Bernadí. El recompte revela que 7.169 persones han exercit el dret a vot al referèndum als 5 col·legis electorals de Manlleu, la qual cosa suposaria un 54,8% d'un cens de 13.080 persones. Entre els vots emesos, 6.739 han estat favorables a la independència, el 94% del total.


296 dels vots emesos han estat pel 'no', 102 persones han votat en blanc i 32 han estat vots nuls. El batlle considera que el referèndum ha estat un èxit i ha qualificat de "miserables" l'actuació policial impulsada pel govern espanyol.


Garrido ha parlat també de "tota la gent mobilitzada, que des de divendres han estat al costat dels centres electorals, i dins les escoles, també han fet possible que la jornada hagi estat un èxit". Ha agraït a la societat civil, ANC i Òmnium la seva tasca "per haver arribat fins aquí i a la valentia fins al final del govern de Catalunya". L'alcalde afirma que "la victòria té el regust amarg de la policia actuant de manera impresentable; és el govern de Madrid i ara sí, més que mai, en volem marxar". Des del Comitè de Defensa del Referèndum, s'ha agraït també la col·laboració i la solidaritat de la ciutadania.

Etiquetes:
Política Municipal