24 d'abril de 2024

Uns 25.000 osonencs omplen la plaça Major de Vic en un clam contra la violència policial

L'Ajuntament de Manlleu es va sumar a l'aturada de país i va decidir fer serveis mínims

elter.net 4 d'octubre de 2017 a les 16:06
Una imatge compartida per l'ANC d'Osona

Manlleu es va sumar a la mobilització que es va viure a la plaça Major de Vic, i que va aplegar gent de tota la comarca d'Osona en una de les mobilitzacions més multitudinàries que s'hi han fet mai. La vaga general va tenir l'adhesió de moltes empreses de Manlleu, entre les quals el MAB, que va emetre un comunicat de suport.


A la plaça de Vic s'hi van aplegar prop de 25.000 segons la Guàrdia Urbana. L'aturada la va convocar la Taula per la Democràcia en contra de la violència policial. A la plaça hi havia tractors, una coral que va interpretar El rossinyol, Es Segadors i El cant de la Senyera i també el cos de bombers. Els seus efectius van ser rebuts amb un passadís i una llarga ovació.


L'Ajuntament de Manlleu es va sumar a l'aturada de país i va decidir fer serveis mínims i va mantenir l'escola bressol i l'assistència domiciliària. L'Eix Transversal, la carretera que uneix Girona amb Lleida per l'interior de Catalunya, va quedar col·lapsat dimarts al matí com a conseqüència dels continus talls que els veïns van anar fent. Només en el tram que va de Vic a Cervera, es va produir fins a dotze talls. Els veïns van decidir fer aquesta acció per denunciar l'actuació policial de l'1-O.

Etiquetes:
Societat