26 d'abril de 2024

La CUP Manlleu es posa a disposició de l'equip de govern per 'fer efectiva la independència'

Els anticapitalistes, però, reiteren les crítiques perquè ERC manté el pacte amb el PSC

Redacció 10 d'octubre de 2017 a les 09:33
Una de les assemblees de la CUP Manlleu

La CUP Manlleu ha emès un comunicat fent una valoració de la situació política actual i dels esdeveniments dels últims dies, tant pel que fa al referèndum de l’1-O, com del futur més immediat. Els anticapitalistes es posen a disposició de l’equip de govern “en tot allò que tingui relació amb la implementació dels resultats del referèndum i en fer efectiva la independència d’aquesta part dels Països Catalans”.

El missatge coincideix amb el ple del Parlament i la declaració que ha fet aquest dimarts a la tarda el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Tot i així, més enllà del factor sobiranista, la CUP Manlleu manté les discrepàncies amb ERC i reitera “la preocupació que suposa que el PSC entrés a l’equip de govern”. Apunta que el partit de Marta Moreta ha estat “còmplice” de “la repressió exercida pels cossos de seguretat” amb PP i Ciutadans l’1-O i que s’ha mostrat “molt hostil a qualsevol pas de l’Ajuntament” en el dret d’autodeterminació.

Comitès de Defensa del Referèndum
Els cupaires també agraeixen i celebren l’”auoorgantizació popular i “la desobediència civil no-violenta” perquè es pogués celebrar el referèndum. I animen a la població “que continuï activa i implicada en la defensa dels drets polítics i socials”. A més, reconeixen “la bona voluntat i predisposició” de l’Alcalde, Àlex Garrido, en tots els aspectes organitzatius del referèndum.

Tanmateix, al final del comunicat critiquen que l’equip de govern mantingui la majoria a l’Ajuntament gràcies a la regidora no adscrita, Maite Gallifa. Ho consideren “una situació de transfuguisme mancada d’ètica”, després de la sortida de la regidora de MÉS, Dolors Collell.

Etiquetes:
Política Municipal