25 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Manlleu presenta la nova imatge de la plaça Fra Bernadí de Manlleu

L’estany actual desapareix però hi haurà una font que representarà una al•legoria al meandre del riu Ter i la boira

El Ter 20 de desembre de 2008 a les 13:28
Imatge de la maqueta del projecte
Divendres al vespre l’Ajuntament de Manlleu va acollir una audiència pública per explicar els detalls del projecte de remodelació de la plaça Fra Bernadí. El projecte d’Albert Ibañez també inclou un pàrquing subterrani de dues plantes amb una capacitat per a 266 vehicles. Aquest pàrquing tindrà dues entrades: una pel carrer Bisbe Morgades i l’altra pel carrer Mossèn Guardiet. Esta previst que les obres comencin el dia 2 de febrer i que s’allarguin durant 16 mesos.

La part central de la plaça serà de sauló i la resta, inclòs sota les voltes, serà de pedra granítica. Els arbres actuals desapareixeran però se n’hi posaran de nous per aconseguir ombres en les zones de bancs que hi haurà, tan a la banda de l’Ajuntament com a la banda de la Caixa Manlleu. L’estany actual desapareix però hi haurà una font que representarà una al•legoria al meandre del riu Ter i la boira, ja que la font permetrà fer sortir l’aigua polvoritzada. Les escales centrals s’allargaran fins a la plaça en forma de graderia utilitzant fusta tractada. Al final tindran un espai que podrà fer funcions d’escenari. Les escales dels laterals aniran acompanyades d’una franja vegetal de dalt a baix.

L’alcalde Pere Prat va advertir que “hi haurà un canvi general en la circulació”. S’aplicaran uns canvis mentre hi hagin les obres i d’altres un cop ja estiguin acabades. La maqueta del projecte es pot veure al vestíbul de l’Ajuntament.
Etiquetes:
Societat