24 d'abril de 2024

L'Institut Antoni Pous participa en un programa contra el bullying

El centre se suma a una iniciativa del Departament d'Ensenyament que tindrà una durada de tres anys

Enric Gil 11 d'octubre de 2017 a les 11:31
Institut Antoni Pous i Argila | XTEC

L’Institut Antoni Pous i Argila ha estat seleccionat pel programa d’innovació contra l’assetjament #aquiproubullying, impulsat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Serà un dels 140 centres catalans que aplicaran un nou mètode per prevenir i aturar l’assetjament, implicant l’alumnat en el procés.

Segons una enquesta de convivència dels departaments d’Interior i d’Ensenyament als centres educatius d’educació secundària, l’assetjament ha disminuït, però és més intens per l’ús dels mitjans digitals. L’anonimat i la ràpida difusió pròpia de les xarxes socials perjudiquen els afectats i en dificulten les solucions.

Dos cursos
El programa #aquiproubullying té una durada de tres cursos. Durant el primer els centres rebran la formació i l’acompanyament per elaborar un projecte de centre específic que implementaran i avaluaran durant els anys següents. Segons la cap d'estudis adjunt de l'Antoni Pous, Xaro Alcaraz, la formació serà de 30 hores i la començaran la setmana que ve. "Un cop formats, esperem poder aplicar el programa en els pròxims dos anys", ha explicat.

Un element clau del projecte és la participació activa de l’alumnat. S'apunta a dues estratègies: els “Equips guaites” per a l’educació secundària i els “Equips X la convivència”, per a primària. Aquests equips, prèvia formació, tindran entre les seves funcions prevenir i detectar possibles situacions d’assetjament en espais informals en què hi tenen poc accés els adults, com per exemple els patis, el gimnàs o el WhatsApp.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu