23 d'abril de 2024

Menys població i més envellida en 10 anys

La Diputació indica però que l'índex d'envelliment manlleuenc és menor que el d'Osona gràcies a la immigració

Enric Gil 18 d'octubre de 2017 a les 12:23
La presentació es va fer a la sala de sessions de l'Ajuntament de Manlleu | E. Gil

Menys població i més vella. Aquest és l’escenari que dibuixa el diagnòstic sobre autonomia personal i atenció a la dependència de Manlleu al 2026 que ha donat a conèixer la Diputació de Barcelona. Això significa que es perdran els 20.000 habitants i aquests seran més ancians, amb un augment del 4,5% de la població més gran de 65 anys.

Tanmateix, també indica que l’envelliment de Manlleu serà més lent comparat amb la resta de la comarca. Aquest fet, segons l’estudi, s’explica gràcies a la immigració nascuda fora de l’Estat espanyol, que al municipi representa el 21% de les persones, per sobre la mitjana d’Osona (14%).

Accions
El diagnòstic també apunta a algunes accions importants que s'han d'impulsar davant d’aquest escenari. Per començar, assegurar un finançament a mig i llarg termini per adaptar a la nova situació serveis sanitaris, urbans, etc. També demana augmentar les places de residència i dels serveis de transport adaptats.

Paral·lelament, assegura que cal “enfortir el treball integral i coordinat entre els serveis socials i de salut” i mantenir un grup de treball per seguir com es desenvolupa la diagnosi de l’estudi.

Etiquetes:
Societat