26 d'abril de 2024

La Biblioteca celebra el primer any en la nova ubicació amb un increment del 35% d'usuaris

Unes 13.400 persones utilitzen l'espai des de l'octubre de l'any passat, quan es va estrenar al Carrer del Pont

Enric Gil 20 d'octubre de 2017 a les 12:50
Entrada de la Biblioteca, celebrant el rècord d'usuaris | @bibliomanlleu

Es pot dir que la Biblioteca de Manlleu experimenta un renaixement en la nova ubicació al Carrer del Pont. Quan celebra el primer aniversari en el nou emplaçament fa un balanç que trenca amb els registres anteriors: 13.400 usuaris únics, que representen un increment de gairebé el 35% respecte el 2015 (el 2016 va viure el trasllat), i 71.590 totals.

La directora de la Biblioteca, Núria Silvestre, es mostra “molt satisfeta”: “Estem contents amb l’Ajuntament per l’aposta que ha fet”. I és que també han augmentat el número de préstecs, que han passat d’uns 25.000 al 2015 als 40.000 actuals, que equivalen a dos documents per habitant.

La peculiaritat
“Una de les coses que hem treballat aquest any és la integració de serveis formatius dins la Biblioteca, de l’OPE, de llengua, Feinateca...unes activitats integrades que acullen poques biblioteques”, apunta Silvestre. De fet, calculen que unes 10.000 persones han passat per les activitats, que doblen les 4.700 que van participar-hi el 2015.

Empreses i entitats locals i comarcals han coorganitzat activitats com l’Hora del conte en anglès (English is cool), l’Hora del conte de nadons (Escola Bressol Picarols), Els dijous de l’Òmnium (Òmnium Cultural) i exposicions i cicles (Museu del Ter i Universitat de Barcelona).

De cara l’any que ve Silvestre aposta per aprofundir en l’espai integrat: “Ens interessa donar valor i apostar per activitats de la societat civil”. Davant d'aquestes dades es pot dir que la població manlleuenca ha redescobert la seva Biblioteca.

Etiquetes:
Cultura