27 d'abril de 2024

El món local pendent de com afectarà la intervenció del govern espanyol

Mariano Rajoy anuncia l'aplicació de l'article 155 i la destitució del president i tots els consellers de la Generalitat

Enric Gil 21 d'octubre de 2017 a les 15:05
Mariano Rajoy, anunciant la intervenció de les institucions catalanes | ACN

Manlleu i la resta de les administracions locals del país estan pendents de com pot afectar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució que ha anunciat el govern espanyol i que comportarà la destitució del president i vicepresident de la Generalitat, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, i de tots els consellers. En una compareixença aquest dissabte, Mariano Rajoy, president espanyol, ha anunciat que assumirà el poder de dissoldre les competències del Parlament un cop el Senat, amb majoria del PP, doni llum verd al 155.


Fet això, totes les conselleries catalanes passaran a mans dels ministres espanyols, cosa que pot comportar conseqüències en tots els àmbits, també en les administracions locals. Segons Rajoy, les mesures que es prenen han estat acordades amb PSOE i C’s.


D’altra banda, cal tenir en compte que Manlleu és un dels 750 municipis catalans que es van comprometre amb el referèndum de l’1-O i que l’alcalde, Àlex Garrido, ha de rebre citació judicial per aquest suport, com ja ha succeït amb altres batlles. Ara caldrà veure si la persecució judicial també va més enllà en el món local.

Etiquetes:
Política Municipal