25 d'abril de 2024

Comença la campanya de vacunació de la grip

Les persones grans, amb malalties cròniques, professionals sanitaris i embarassades són els objectius de Salut

Redacció/ACN 23 d'octubre de 2017 a les 09:21
Una infermera vacunant de grip un pacient | ACN

El Departament de Salut posa en marxa aquest dilluns la campanya de vacunació de la grip destinada sobretot a les persones amb malalties cròniques, els majors de 65 anys o els professionals sanitaris. Però també en dones embarassades, un col·lectiu que encara opta majoritàriament per no posar-se la vacuna.


En els propers dos mesos es durà a terme una campanya que aquesta vegada també va acompanyada de la implicació de les farmàcies que la promouran i també previndran amb recomanacions higièniques com rentar-se les mans, per disminuir el contagi del virus.


La cobertura de la vacunació antigripal en persones més grans de 65 anys a Catalunya està al voltant del 54%, un índex relativament alt comparat amb altres països però que no arriba a l'objectiu del 75% marcat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La cobertura en persones joves amb malalties cròniques i en professionals sanitaris és baixa.


L’any passat l'activitat gripal va ser moderada a Catalunya, tot i que es van confirmar 601 casos greus per infecció del virus i un total de 90 persones van morir, el 68% de les quals no s'havien vacunat.

Etiquetes:
Fires i festes