26 d'abril de 2024

El Museu del Ter mostra nou fons audiovisual de Carles Molist

La 7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic projectarà part de l'obra del fotògraf, aquest dijous

Enric Gil 24 d'octubre de 2017 a les 09:14
Imatge de les primeres eleccions democràtiques, després del franquisme, a Manlleu | Carles Molist

Carles Molist Carrera (1949-1997) va ser un dels fotògrafs que més bé va captar el Manlleu de la transició, un dels artistes més importants de la ciutat del final de segle. Per això és ben rellevant que el Museu del Ter projecti aquest dijous a les 8 del vespre “Carles Molist filma el Manlleu de la transició”, una selecció significativa de fragments del fons del fotògraf digitalitzada de finals dels anys setanta i els anys vuitanta i noranta.

Serà un material únic que va rebre el Museu la primavera de l’any passat gràcies a una donació i que s’afegeix a l’ingent fons fotogràfic gestionat per la Biblioteca de Manlleu. La donació consta de 458 enregistraments audiovisuals en diferents formats: VHS (221); Beta (89); U-matic (83); Super 8 (65); Compact Disk (1).

Temàtiques variades
Les filmacions recullen temàtiques diferents. Hi destaca el teatre, ja que Carles Molist era un membre molt actiu del Teatre Centre, però bona part de la vida social i cultural manlleuenca hi és representada: l’esport, les festes i fires, els esdeveniments singulars, les activitats d’entitats i empreses locals, les colònies d’estiu, etc.

La sessió s’organitza juntament amb la Biblioteca de Manlleu, en el marc de la 7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic.

El nou fons de Carles Molist, digitalitzat | Museu del Ter

Etiquetes:
Cultura