25 d'abril de 2024

Voluntaris faciliten l'adaptació d'infants de P3 d'origen estranger a Manlleu

La figura d'Auxiliar acompanya les nenes i nens fins que es familiaritzen amb el mestre

Redacció 25 d'octubre de 2017 a les 09:46
Els Auxiliars de P3 d'aquest curs, amb la representant de Mares Món

L’adaptació a un país nou és complicat també pels més petits que acaben d’arribar. Per això, 15 voluntaris a Manlleu han fet un any més la funció d’Auxiliar de P3: són persones coneixedores del sistema educatiu català i que parlen amazic, àrab i català, i donen suport durant l’inici de curs a les famílies, mestres i alumnes. El suport dura fins que la mestra coneix l’infant i aquest coneix l’entorn escolar i la llengua.


La tasca dels auxiliars és majoritàriament voluntària, tot i que se’n remunera una petita part. Abans de començar el curs, reben formació sobre com tractar els infants i les tasques que realitzaran. Aquest any, ha estat vinculada a l’associació Mares Món. Gràcies als auxiliars, cadascuna de les 9 aules de P3 aquest any ha comptat amb el suport d’una o dues persones.


Les escoles han fet una valoració positiva del suport i l’han considerat una actuació prioritària del Pla Educatiu de l’Entorn juntament amb els Tallers de Suport a la Tasca Escolar. El projecte “Auxiliars de P3” es porta a terme des del 2005 i està gestionat mitjançant un conveni entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica. De fet, ha estat reconeguda aquest 2017 com a bona pràctica pel Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya (BBP) de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu