24 d'abril de 2024

El món local segueix amb atenció unes hores decisives pel país

El Parlament debat si proclama la Declaració d'Independència davant la impossibilitat d'aturar la intervenció de l'Estat

Enric Gil 27 d'octubre de 2017 a les 08:52
El president Carles Puigdemont, aquest dijous | ACN

Després d’un dijous políticament convuls en què semblava que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, convocaria eleccions autonòmiques per aturar l’aplicació de l’article 155 i la intervenció de l’Estat espanyol, finalment tot indica que aquest divendres el Parlament proclamarà la independència. El món local, també Manlleu, segueix amb atenció una jornada decisiva que marcarà el futur del país.

La incertesa va planar aquest dijous davant l’anunci inesperat d’anticipades i, des de Manlleu, la majoria de representants loccals van rebutjar aquest escenari via Twitter. El mateix alcalde, Àlex Garrido, va afirmar que “no compartiria en absolut la convocatòria d’eleccions”. “Hem d’anar endavant!”, va afegir.

Més reaccions
Des de l’equip de govern, també Eudald Sellarès va seguir en la mateixa línia: “Fer-nos enrere és acceptar que la por i la violència tenen més poder que la democràcia! No ho podem permetre”. I també el perfil de PDeCAT Manlleu es va fer ressò de les paraules de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, en què declarava que “no vull eleccions”.

Membres de la CUP Manlleu van carregar durament contra la proposta finalment descartada d’anticipades. Albert Generó va titllar la decisió de traïdora i es va preguntar “a tothom que va intentar ridiculitzar l'assemblearisme de la CUP, què us ha semblat l'alternativa de decidir als despatxos?”. I el seu company Ismael Dot va qualificar l’opció de “mediocre” i va acusar Puigdemont de “mercadejar amb la voluntat popular”.

Dolors Collell (MÉS Manlleu), Miquel Sánchez (ICV) i Marta Moreta (PSC) no es van expressar directament a la xarxa però sí que van compartir Tweets. Moreta va fer Retweet de l’opinió de la periodista Júlia Otero en què aplaudia la proposta d’eleccions de Miquel Iceta, Collell es va fer ressò de les paraules d’Ernest Maragall en què demanava “coherència” i “no retrocedir”, i Sánchez va compartir l'opinió de membres del seu partit que criticaven l’opció de la DUI.

Etiquetes:
Política Municipal