27 d'abril de 2024

El trencament del pacte de govern protagonitza el ple de Manlleu

La situació nacional ocupa la majoria de les intervencions

Redacció 2 de novembre de 2017 a les 14:19
El ple extraordinari d'aquest dimarts, el tercer en tres setmanes | E.Gil

El recent trencament del pacte de govern entre ERC i el PSC i la situació del país van prendre protagonisme al ple extraordinari de Manlleu d’aquest dimarts. La majoria de partits van aprofitar per marcar perfil i valorar la decisió dels republicans, aplaudida per PDeCAT, CUP i MÉS, i rebuda amb més fredor per ICV.

No va haver-hi sorpreses en la postura dels partits de l’oposició que ja havia avançat elter.net i tampoc des del PSC, que es va reiterar el que s’havia dit en roda de premsa unes hores abans.

L’única novetat la va aportar Dolors Collell, la regidora de MÉS, que va retreure a la socialista Marta Moreta unes paraules al bisetmanari El9Nou en què l’acusava de no haver treballat prou i d’afany de protagonisme. “Esperava arguments i no atacs personals”, va dir Collell, que va repassar la tasca feta “a l’àrea dels més vulnerables, una àrea poc poderosa” i va recordar que va ser precisament Moreta qui va voler tot el protagonisme en la regidoria d’Urbanisme: “Pels actes ens coneixeran”.

Mercat Municipal
Un dels punts que es van aprovar va ser el d’aprofitar el superàvit de l’any passat per noves inversions, entre les quals el d'arreglar la calefacció del Mercat Municipal. El regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, responent el cupaire Ismael Dot, va explicar que servirà “per resoldre definitivament el nyap de l’empresa que ho va construir” i va recordar que paral·lelament ja s’ha emprès la via judicial per recuperar els diners invertits. Dot va expressar-hi reserves.

Mocions
Es van aprovar per unanimitat la pròrroga del Pla d’Igualtat per a la ciutadania 2012-2016 i les dues mocions que va proposar Miquel Sánchez des d’ICV. Una contra l’especulació immobiliària i la gestió dels pisos buits del SAREB i una altra per aplicar una taxa a les grans empreses per l'ús dels serveis de la xarxa pública com gas, llum o aigua.

Etiquetes:
Política Municipal