26 d'abril de 2024

Mostres d'indignació al món local pel dictamen de presó contra el vicepresident Junqueras i 7 consellers

Àlex Garrido, alcalde de Manlleu: "Només les dictadures empresonen la democràcia"

Redacció 2 de novembre de 2017 a les 17:50
Els set consellers que l'Audiència envia a la presó | ACN

L'Audiència Nacional envia a la presó el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i vuit consellers, entre els quals el de Justícia, l'osonenc Carles Mundó. La notícia s'ha sabut aquest dijous a la tarda i, 82 anys després, s'empresonaran membres del govern català a instàncies del govern espanyol. Pocs minuts després de conèixer-se la notícia, l'alcalde de Manlleu ha enviat aquest missatge a través de les xarxes socials: "Només les dictadures empresonen la democràcia. Si la Unió Europea no intervé esdevindrà còmplice de l'Estat feixista i opressor".

Les altres formacions de l'Ajuntament de Manlleu que s'han pronunciat a la xarxa són la CUP Manlleu i el seu portaveu, Albert Generó, que han cridat a sortir al carrer, i Dolors Collell, de MÉS Manlleu: "Tristesa, indignació, vergonya. Llibertat". També ho ha fet el Comitè de Defensa de la República que s'ha preguntat "on és la democràcia?".

Onada de mobilitzacions
Per aquest dijous s'han convocat mobilitzacions a escala local i nacional. L'ANC i Òmnium Cultural criden a les 7 de la tarda a concentrar-se davant dels ajuntaments de les capitals de comarca i a una cassolada a les 10 de la nit. Divendres a les 7 del vespre a noves concentracions davant dels Ajuntaments i diumenge a manifestar-se a Barcelona a les 12 del migdia.

Etiquetes:
Política Municipal