25 d'abril de 2024

El 10è Festival Flamenco Joven omple la Peña de Manlleu

José Antonio Romero "El Perrito" corona la desena edició del certamen

Redacció 13 de novembre de 2017 a les 12:02
Actuació de José Antonio Romero | C.Navarro GFM

El ‘10è Festival Flamenco Joven de Manlleu’ va tornar a estar al nivell de les passades edicions. Un centenar de persones es van acostar al local de la Peña flamenca de Manlleu per gaudir del flamenc actual en projecció.


El festival el va obrir un cantaor de la casa, Crístian Ruíz que va oferir diversos cantes del més purs, com “fandangos” o “malagueña”. Ruíz natal de Toledo, va oferir un cante molt pur amb un timbre molt alt propi dels cantaors dels anys 30. Al seu costat el va acompanyar Carles Martos, de Vic, que va mostrar també una gran destresa amb les mans sobre l’escenari.


El plat fort el va posar el darrer guanyador del Candil, el concurs biennal que organitza la mateixa entitat Manlleuenca. José Antonio Romero “El Perrito”, gadità, va tancar la vetllada amb diversos cantes per festa, com “alegrias” i  “bulerias” entre d’altres. L’actuació la va finalitzar amb un fandango a capella posant-se a davant de l’escenari rebent l’ovació del públic. Qui també no va parar de rebre elogis va ser el seu guitarrista, el conegut osonenc Edgar Vilà, que no va deixar indiferent a ningú amb les “falsetas” a cada “cante”.


La vetllada la va arrodonir l’escola de ball de la mateixa entitat, amb els quadres de la Peña: Sincay, Raíces, Sinlache i Sal y Pañí. A més el jove guitarrista santperenc José Tarrias, deixeble de guitarristes de renom com Carvajal, Cañizares o Chicuelo, va oferir una taranta despertant els aplaudiments del públic assistent.

Una de les actuacions | C.Navarro GFM

Etiquetes:
Cultura