24 d'abril de 2024

El Gran Recapte crida a la col·laboració ciutadana a Osona

L'any passat es van recaptar a la comarca 102.676 kg d'aliments bàsics i hi van ajudar 315 voluntaris

Enric Gil 15 de novembre de 2017 a les 08:57
Voluntaris durant el Gran Recapte a Manlleu, l'any passat

El Gran Recapte es posa en marxa a la comarca d'Osona amb una crida als voluntaris interessats en col·laborar a la recollida d’aliments de l’1 i 2 de desembre. Es busquen dos tipus de perfils: els coordinadors, responsables d’organitzar el recapte al punt de recollida i de gestionar un equip de persones, i la resta de voluntaris, que atenen les donacions ciutadanes.

Seran dos dies de campanya de recollida massiva d’aliments impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya amb l'objectiu de donar resposta a la precarietat alimentària de l'entorn. Es demanaran principalment aliments nutritius de llarga durada, com oli, llet i conserves (peix i verdures), que permeten mantenir-los en estoc almenys tres mesos. El recapte també busca sensibilitzar la població per ajudar a pal·liar la pobresa que pateixen algunes persones.

102.676 kg d’aliments
El Gran Recapte a la comarca d’Osona va recaptar l’any passat 102.676 kg d’aliments bàsics en una seixantena de punts habilitats i amb la col·laboració de 315 voluntaris. El Banc d’Aliments del territori atén més de 5.000 persones cada mes.

La presentació del Gran Recapte d'aquest any es va fer aquest dimarts

Etiquetes:
Societat