25 d'abril de 2024

Cada manlleuenc genera de mitjana uns 420kg de residus cada any

Manlleu celebra la Setmana de Prevenció de Residus amb tallers per allargar la vida útil dels objectes

Enric Gil 16 de novembre de 2017 a les 09:29
El músic Santi Serratosa, promocionant una anterior campanya de reutilització

Cadascun dels més de 20.000 manlleuencs generen de mitjana 417,02kg de residus l’any, que equivalen a 1,14kg per dia. Són dades de l’Agència Catalana de Residus i que prenen especial relleu en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Manlleu s’hi ha unit organitzant diferents tallers fins el 26 de novembre amb l’objectiu d’allargar la vida útil dels objectes.

Els primers començaran aquest dissabte. Al matí, d’11 a 1, se’n durà a terme un de reparació i reutilització de mobles a El Taller (C/de la Borina, núm 30) i, al llarg del dia, hi haurà jornada de portes obertes “Benvingood Day” a la Deixalleria Municipal.

Llibres
D’aquest dissabte i fins el diumenge següent també estarà en marxa el “Deixallibres”, una activitat que s’inspira en el “bookcrossing”, que és un sistema d’intercanvi de llibres gratuït. Hi hauran tres punts habilitats: el Casal Cívic Frederica Montseny, la Deixalleria i el Mercat Municipal.

Bosses de compra
Per últim, hi haurà un “Bossarretes” al Mercat Municipal, que és un taller per convertir samarretes velles en bosses de compra. La dinamització anirà a càrrec de l’espai “Tu no ho llencis!” que organitza iniciatives de sensibilització i també s’oferirà un dinar d’aprofitament, el “Dinar de llençats”.

Cartell d'un dels tallers

Cartell d'una de les activitats

Cartell d'un dels tallers

Cartell d'un dels tallers

Etiquetes:
Societat