25 d'abril de 2024

El GDT demana recuperar la gestió pública d'Aigües Ter Llobregat

L'entitat ecologista fa una crida al compromís polític de cara les eleccions del 21D

elter.net 21 de novembre de 2017 a les 09:07
El riu Ter al seu pas per Manlleu | GDT

El Grup de Defensa del Ter (GDT) demana als partits polítics que es presenten a les eleccions del 21 de desembre que incloguin la gestió pública d’Aigües Ter Llobregat (ATL) als programes electorals. Ho ha fet en un comunicat emès aquest dilluns.


Es tracta d’una reivindicació que ha pres cada vegada més protagonisme entre les entitats ecologistes des de finals del 2012. Fa cinc anys, la Generalitat va obrir el concurs de gestió externa d’Aigües Ter-Llobregat pel seu endeutament de 645 M€. El va guanyar l’empresa Acciona, però a dia d’avui encara no està resolt perquè Agbar, l’altra empresa que s’hi va presentar, va recórrer la decisió. Des d’aleshores, hi ha hagut una batalla judicial que el Tribunal Suprem encara ha de resoldre.


És en aquest context que el GDT denuncia la vinculació política d’Agbar amb el Partit Popular i l’antiga CiU i defensa la gestió pública de l’aigua. Els ecologistes rebutgen convertir el que consideren “un dret humà bàsic essencial” en un “producte financer” i demanen compromís polític per una gestió d’Aigües Ter-Llobregat “transparent, participativa i democràtica”.

Etiquetes:
Societat