23 d'abril de 2024

Manlleu aprova inicialment la reforma de la plaça però té el pressupost encallat

El pressupost es va retirar a l'últim moment de l'ordre del dia i s'aprovarà en la propera sessió plenària

El Ter 24 de desembre de 2008 a les 14:44
Una imatge del ple del mes de novembre
El ple de Manlleu va aprovar inicialment dimarts el projecte de remodelació de la plaça Fra Bernadí, amb el vot favorable de l’equip de govern d’ERC i del grup del PSC. CiU, en canvi, va votar-hi en contra, especialment perquè no està d’acord amb la nova entrada que es proposa, al carrer Bisbe Morgades. Per la seva banda, la PxC es va abstenir.

A l ‘acte de presentació del projecte, divendres, ja es va expressar preocupació pel fet que s’hagi previst una entrada a l’aparcament subterrani pel carrer Bisbe Morgades, a poca distància de l’escola El Carme Vedruna. Des de CiU es considera que això suposarà un perill per a la seguretat. Ho diu el regidor Lluís Mundet.

L’empresa manlleuenca que porta a terme el projecte, Arenes i Graves Castellot, encara està analitzant si la solució és idònia, i a la maqueta que hi ha exposada a l’Ajuntament, no hi consta. CiU també va posar de manifest que el projecte es va concebre en període de bonança, i creu que s’hauria de fer una moratòria. La PxC va demanar que es fes una consulta popular a l’entorn de la qüestió. El PSC, malgrat votar-hi a favor, va dir a través del regidor Pep Colomer que l’entrada pel carrer Morgades ‘no té cap sentit’ perquè causaria ‘col·lapses’. Un altre dels temes candents va sorgir en el torn de precs i preguntes. L’alcalde, Pere Prat, va desmentir categòricament el rumor que circula sobre l’arribada de persones del barri de La Mina a nous pisos que es farien a la ciutat en cas que tiri endavant l’Àrea Residencial Estratègica.

El PSC va lamentar que s’utilitzi un rumor per intoxicar falsament. Altres temes del ple d’ahir van ser l’aprovació definitiva de les taxes. L’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) es manté igual que l’actual, a proposta de l’Associació d’Empresaris. Això podria portar l’Ajuntament a ingressar menys del previst, però encara no s’ha entrat a debatre-ho perquè el pressupost municipal encara està sobre la taula. De moment, s’ha ajornat la seva aprovació i es preveu acabar-lo de tancar i donar-hi el vist-i-plau al proper ple.
Etiquetes:
Política Municipal