26 d'abril de 2024

El GDT critica la multa de 3.300 euros a un ramader d'Osona per abocar més de 40.000 litres de purí

Els ecologistes demanen "més contundència" per acabar amb aquest tipus de pràctiques il·legals

elter.net 3 de desembre de 2017 a les 13:07
El tub de 88 metres que van trobar els Agents Rurals | ACN

El Grup de Defensa del Ter (GDT) ha criticat una sentència judicial que condemna un ramader osonenc a pagar una multa de 3.300 euros per l'abocament de 42.500 litres de purí a la riera de Sant Martí, a L'Esquirol. La sentència neix de la denúncia que els Agents Rurals van fer el novembre de 2014, quan van trobar un tub de 88 metres de llarg que traslladava directament el purí cap a la riera. A través d'un comunicat, els ecologistes osonencs critiquen que tot i "el gran mal causat" i que la sentència el declara culpable, se solucioni amb "només" una multa de 1.500 euros; sis mesos de presó substituïts pel pagament de 1.800 euros i un any de prohibició per exercir com a ramader.

Pels ecologistes, "sentències com aquesta mostren com la justícia afavoreix clarament el sector ramader industrial que comet reiteradament pràctiques delictives". El GDT ha explicat que des de feia temps els arribaven "queixes contínues" de les males pràctiques realitzades en aquesta granja, i des del 2013 van començar a visitar la zona "observant una clara degradació tant del sòl com de les aigües".

També ha recordat el cas del propietari Josep Ramisa a Oristà, multat per abocament de purins al riu: "Li va sortir més barata la multa que no pas si hagués tirat els purins als camps que li pertocaven".

Grup de Defensa del Ter (GDT)

Etiquetes:
Societat